„Nabídneme kvalitní informační servis, který bude ale zároveň zajímavým čtením. Doprava v hlavním městě prochází výrazným rozvojem. Město investuje vysoké částky do dopravní infrastruktury. Chceme, aby Pražané měli jedno místo, kam si chodit pro zajímavé a čtivé informace o tom, co se v dopravě děje a chystá. Tím místem bude právě web Praha jede,“ uvedl náměstek primátora hl. m. Prahy pro oblast dopravy Adam Scheinherr.

Stránky budou jasně a přehledně soustředit podstatné a zajímavé události v pražské dopravě na jednom místě tak, aby Pražanům nic neuteklo. Zároveň budou plnit roli nadstavby k oficiální komunikací města nebo jednotlivých městských organizací, jako jsou například Dopravní podnik hl. m. Prahy, Technická správa komunikací hl. m. Prahy nebo Regionální organizátor pražské integrované dopravy. Web přinese informace v novinářské formě, pohledy do zákulisí a další zajímavosti.

V plánu je například představovat lidi, kteří „rozhýbávají“ Prahu, ale obvykle se v médiích neobjevují. Hlavně díky jejich práci Praha jede a posouvá se do 21. století. Patří k nim například geologové ze stavby metra D využívající nejmodernější razící technologie v náročném geologickém prostředí Prahy 4, lidé vytvářející jízdní řády, řidiči autobusů, zaměstnanci investičního odboru, pod jejichž dohledem vznikají důležité stavby, a řada dalších profesí. Pozornost bude věnována i architektuře či dopravním technologiím, které jsou skryty před zraky cestujících. Stránky navíc představí různé historické momenty a výročí, ale budou se věnovat i vizím a plánům do budoucna.

Web nevynechá ani informace o aktuálním dění v dopravě, jako například zahájení či dokončení významných dopravních staveb. Jeho součástí bude také přehledné grafické znázornění časového vývoje hlavních dopravních projektů v Praze, kterých je v současné době mimořádné množství – například rekonstrukce Barrandovského mostu, stavba metra D, prodlužování tramvajových tratí, stavba nových tramvajových tratí, mostů nebo obnova trolejbusové dopravy.

Portál prahajede.cz rozšíří od středy 23. března informační portfolio a doplní dopravní odborné weby Prahy – poladprahu.cz (informační web o plánu udržitelné mobility v Praze a okolí) a opravujeme.to (informační web o významných dopravních omezeních na klíčových komunikacích v Praze).