V zimních měsících není nic lepšího než tradiční domácí polévka. A co takhle spojit osvědčenou klasiku, cibulačku, s jedinečnou chutí Olomouckých tvarůžků? Zahřejete se a dopřejete svému tělu vydatnou porci potřebných živin. Poctivá cibulačka potěší chuťové pohárky a podpoří imunitu.
Proč zařadit polévky do zimního jídelníčku? Kromě prohřátí organismu podporují hydrataci, obsahují důležité živiny a jsou lehce stravitelné. Díky Olomouckým tvarůžkům získá cibulačka výraznou chuť a skvělé nutriční hodnoty, které z ní dělají ideální volbu pro zdravé stravování.
Tradiční chuť s moderním přístupem
„Cibulačka s Olomouckými tvarůžky je nejen skvělým tipem na zimní zahřátí, ale také dokladem toho, že tradiční české suroviny mohou být základem moderní a zdravé kuchyně. Polévka, která kombinuje lokální suroviny a vyvážené nutriční hodnoty, je k této příležitosti jako dělaná,“ uvedl Leoš Kalandra, Vedoucí obchodu a marketingu společnosti A. W., výrobce tvarůžků pod značkou Olomoucké tvarůžky.
Pro ty, kteří dbají na štíhlou linii, může být cibulačka s tvarůžky vítanou alternativou. Obsahuje málo tuku, ale přitom dodá tělu potřebné bílkoviny a energii. Připravit tuto lahodnou polévku zvládne každý. Stačí hovězí vývar, čerstvá cibule, krajíce chleba a samozřejmě Olomoucké tvarůžky. Krátké zapečení v troubě zajistí dokonalé spojení chutí.
Cibulačka s Olomouckými tvarůžky
Suroviny: 1,5 l hovězího vývaru, 300–400 g Olomouckých tvarůžků, 4 cibule, 4–5 krajíců chleba, sádlo, sůl, pepř
Postup: Na sádle opečeme na silnější kolečka pokrájenou cibuli, zalijeme vývarem a chvíli povaříme, aby změkla. Polévku opepříme, případně podle chuti ještě dosolíme. Do ohnivzdorných misek rozdělíme porce chleba, který jsme nakrájeli na kostičky a osmažili na sádle. Posypeme ho na malé kousky nakrájenými tvarůžky, zalijeme polévkou, a to všechno v předehřáté troubě prudce zapečeme.