20. 9. 2021

Zásady ochrany osobních údajů

Kdo jsme

Naše webová adresa je: https://life4you.cz. Jsme zpravodajský web specializující se na zprávy, cestování, kulturu, gastronomii, lifestyle, vaření, zdraví, bydlení, auto-moto, sport a další zájmové okruhy. Obsah je tvořen tiskovými zprávami dalších subjektů, oficiálními články externích subjektů, vlastními články a reportážemi a daty získanými se souhlasy třetích stran. Obsah webu je legální a zcela v souladu jak s autorskými zákony i právním řádem ČR.

Jaké osobní údaje shromažďujeme a proč je shromažďujeme

Komentáře

Když návštěvníci zanechají na webu komentáře, shromažďujeme údaje zobrazené ve formuláři komentářů a také IP adresu návštěvníka a řetězec agenta uživatele prohlížeče, abychom pomohli detekovat spam.

Službě Gravatar může být poskytnut anonymizovaný řetězec vytvořený z vaší e-mailové adresy (nazývaný také hash), aby se zjistilo, zda ji používáte. Zásady ochrany osobních údajů služby Gravatar jsou k dispozici zde: https://automattic.com/privacy/. Po schválení vašeho komentáře je váš profilový obrázek viditelný pro veřejnost v kontextu vašeho komentáře.

Média

Pokud nahráváte obrázky na web, neměli byste nahrávat obrázky s vloženými údaji o poloze (EXIF GPS). Návštěvníci webu si mohou stáhnout a extrahovat veškerá data o poloze z obrázků na webu.

Kontaktní formuláře

Kontaktní formuláře slouží primárně pro potřeby registrace do soutěží na webu Life4you.cz nebo pro potřeby registrace zasílání novinek na webu.

Soubory cookie

Pokud na našich stránkách zanecháte komentář, můžete se přihlásit k ukládání vašeho jména, e-mailové adresy a webových stránek do souborů cookie. Slouží pro vaše pohodlí, abyste při zadávání dalšího komentáře nemuseli znovu vyplňovat své údaje. Tyto soubory cookie budou trvat jeden rok.

Pokud navštívíte naši přihlašovací stránku, nastavíme dočasný soubor cookie, abychom zjistili, zda váš prohlížeč přijímá soubory cookie. Tento soubor cookie neobsahuje žádné osobní údaje a je zavřen, když zavřete prohlížeč.

Když se přihlásíte, nastavíme také několik cookies, abychom uložili vaše přihlašovací údaje a možnosti zobrazení na obrazovce. Přihlašovací soubory cookie trvají dva dny a soubory cookie možností obrazovky vydrží rok. Pokud vyberete možnost „Zapamatovat si mě“, vaše přihlášení bude trvat dva týdny. Pokud se odhlásíte ze svého účtu, přihlašovací soubory cookie budou odstraněny.

Pokud upravíte nebo publikujete článek, do vašeho prohlížeče se uloží další cookie. Tento soubor cookie neobsahuje žádné osobní údaje a jednoduše označuje ID příspěvku článku, který jste právě upravili. Vyprší po 1 dni.

Vložený obsah z jiných webových stránek

Články na tomto webu mohou zahrnovat vložený obsah (např. Videa, obrázky, články atd.). Vložený obsah z jiných webových stránek se chová přesně stejně, jako kdyby návštěvník navštívil jiný web.

Tyto weby mohou shromažďovat údaje o vás, používat soubory cookie, vkládat další sledování třetích stran a sledovat vaši interakci s tímto vloženým obsahem, včetně sledování vaší interakce s vloženým obsahem, pokud máte účet a jste přihlášeni k danému webu.

S kým sdílíme vaše data

Uživatelská data jako je emailová adresa, jméno, přezdívka, telefon apod. nejsou sdílena s žádným externím subjektem

Jak dlouho vaše údaje uchováváme

Pokud zanecháte komentář, bude komentář a jeho metadata uchován neomezeně dlouho. To je proto, abychom mohli automaticky rozpoznávat a schvalovat všechny následné komentáře, místo aby je udržovaly ve frontě moderování.

U uživatelů, kteří se zaregistrují na našem webu (pokud existují), také ukládáme osobní údaje, které poskytují, do jejich uživatelského profilu. Všichni uživatelé mohou kdykoli vidět, upravovat nebo mazat své osobní údaje (kromě toho, že nemohou změnit své uživatelské jméno). Správci webových stránek mohou tyto informace také zobrazit a upravit.

Jaká práva máte ke svým údajům

Pokud máte účet na tomto webu nebo jste zanechali komentáře, můžete požádat o přijetí exportovaného souboru osobních údajů, které o vás máme, včetně veškerých údajů, které jste nám poskytli. Můžete také požádat, abychom vymazali jakékoli osobní údaje, které o vás máme. To nezahrnuje žádné údaje, které jsme povinni uchovávat pro administrativní, právní nebo bezpečnostní účely.

Kam posíláme vaše údaje

Komentáře návštěvníků lze kontrolovat prostřednictvím automatizované služby detekce spamu.

Pravidla zpracování osobních údajů

Life4you.cz zpracovává veškeré osobní údaje osob v souladu s relevantními vnitrostátními právními předpisy a právem Evropské unie, zejména Nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016, o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů).

Případné dotazy a žádosti týkající se ochrany a zpracování osobních údajů na webu Life4you.cz prosím směřujte na e-mailovou adresu info@life4you.cz .

Účely zpracování osobních údajů:

  • soutěže v rámci webu Life4you.cz
  • kontaktování subjektů údajů za účelem výhry v soutěžích
  • registrace k odběru novinek na webu

Kategorie subjektů osobních údajů:

  • osobní údaje čtenářů účastnících se soutěží v rámci webu
  • případně osobní údaje jiných fyzických osob (obchodních partnerů)

Rozsah zpracovávaných osobních údajů:

  • identifikační údaje: akademický titul, jméno, příjmení,
  • v případě výhry v soutěži eventuálně adresní údaje: trvalé bydliště, korespondenční adresa, sídlo
  • kontaktní údaje: telefonní číslo, e-mailová adresa

Zákonný titul zpracování osobních údajů:

  • kontaktování výherce v soutěži
  • kontaktní údaje pro zasílání novinek na webu

Způsob zpracování osobních údajů:

Life4you.cz zpracovává veškeré osobní údaje v elektronické podobě automatizovaným způsobem, a to i prostřednictvím elektronických systémů či registračních formulářů.

Zdroje osobních údajů:

Life4you.cz získává osobní údaje zejména přímo od subjektů osobních údajů a to telefonicky nebo prostřednictvím elektronické pošty či vyplněním elektronického formuláře.

Zpracovatelé a příjemci osobních údajů:

Life4you.cz neposkytuje získané osobní údaje čtenářů webu žádným třetím stranám ani subjektům, slouží primárně ke kontaktování případného vítěze soutěží na webu

Práva subjektů údajů

Subjekt osobních údajů je oprávněn po Life4you.cz požadovat informaci o tom, zda jsou jeho osobní údaje zpracovávány, dále je oprávněn požadovat od Life4you.cz přístup k osobním údajům týkajícím se subjektu údajů, jejich opravu nebo výmaz, případně omezení zpracování, a vznést námitku proti zpracování, také je oprávněn v případě potřeby podat stížnost u Úřadu pro ochranu osobních údajů a má právo na přenositelnost osobních údajů.

V případě, kdy je zpracování osobních údajů založeno na souhlasu uděleném subjektem údajů, je tento subjekt údajů oprávněn souhlas kdykoli odvolat, aniž je tím dotčena zákonnost zpracování založená na souhlasu uděleném před jeho odvoláním. Souhlas lze odvolat písemně dopisem na adresu Life4you.cz nebo prostřednictvím elektronické pošty na e-mailu: info@life4you.cz . V takovém případě je Life4you.cz povinna osobní údaje subjektu údajů zlikvidovat, není-li jejich zpracování založeno na jiném právním titulu.

Kontaktní údaje :

Life4you.cz

Pejevové 3416

14300, Praha 4

info@life4you.cz