Česká rodinná firma EXPRES MENU se přes dvacet let zaměřuje na výrobu trvanlivých pokrmů, které připravuje vlastní patentovanou metodou. Ta umožňuje nejen dlouhodobé skladování bez nutnosti uchování v chladu a bez konzervačních látek či emulgátorů, ale také ekologickou šetrnost při přípravě a přepravě. Firma, která se specializuje na hotové pokrmy z kvalitních tuzemských surovin, nyní zařazuje do své nabídky další novinky – patnáct hodin tažené vývary a celozrnnou rýži. Jako první na českém trhu tak nabídne opravdový čistý slepičí vývar, který je dlouhodobě znám pro své příznivé zdravotní účinky.
Poctivé vývary z prémiových surovin
EXPRES MENU od ledna zařazuje do své nabídky, která aktuálně čítá 111 druhů produktů, celozrnnou rýži a také tři čisté vývary – zeleninový, hovězí a slepičí. Hotový slepičí vývar, znám svými výraznými účinky v boji proti nachlazení a dalším zdravotním problémům. Přitom v současné chvíli nemá na trhu konkurenci. „Základem pro všechny vývary je pečlivě očištěná a omytá neloupaná nakrájená kořenová zelenina spolu s kořením. Do slepičího vývaru se kromě této zeleniny přidávají kvalitní masité slepice bez drobů, do hovězího vývaru masitá žebra. Následně se vše zalije studenou strukturovanou vodou, což je voda, do které se mikrokapénkově přidává upravená voda se zásaditým pH 12, které má příznivý vliv na lidský organismus. Postupně se vývar zahřívá až do teploty těsně pod bod varu a takto se táhne celkově 15 hodin. Čisté vývary jsou velmi silné a hodí se k přípravě základů omáček, polévek, rizot nebo těstovin. Mohou být ale použity i jako iontové nápoje nebo pro bujón,“ doplňuje zakladatel společnosti Petr Sogel a dodává ještě k poslední novince: „Výbornou a zdravou přílohou, která je doplňkem hotových jídel, je celozrnná rýže natural, která má celou řadu zdravotních benefitů. Jedinou nevýhodou, kterou se nám však podařilo vyřešit, je její dlouhá příprava. Při použití naší rýže, kterou stačí pouze ohřát, se ušetří skoro hodina času.“.
Kvalitní, praktické a bez „éček“
Rodinnou firmu EXPRES MENU sídlící v Trutnově založil Petr Sogel už v roce 1999. Přestože není jedinou, která v České republice vyrábí hotové pokrmy, je jedinou, která trvanlivé výrobky připravuje vlastní patentovanou metodou CTP, tedy tepelnou konzervací jídel obdobnou zavařování. Ta skýtá mnoho výhod. Díky ní mají výrobky trvanlivost až 3 roky při pokojové teplotě, krátkodobě (například při převozu) vydrží i vyšší teplotu než +30 stupňů Celsia. Nejsou navíc doplněny o žádné konzervanty ani jiné chemické přísady. Díky snadnému skladování, jednoduché přípravě, kdy stačí pouze otevřít obal a jídlo ohřát. Ve vysoké kvalitě jsou pokrmy vhodné zejména pro sportovce, cestovatele a všechny náročné strávníky. Široký sortiment uspokojí i zákazníky se specifickými dietami. V nabídce jsou jídla pro milovníky masa, vegetariány i vegany. Všechny výrobky jsou navíc bezlepkové a vhodné pro celiaky.
Ceny výrobků EXPRES MENU se standardně pohybují mezi 130 až 170 korunami na dvě porce, u jednoporcových jídel spotřebitel zaplatí 80 až 90 korun. Samotné vývary se pohybují od 79 do 119 korun, rýži zakoupí zájemci za 60 korun. Produkty je možno pořídit online na www.expresmenu.cz, v prodejnách zdravé výživy a lékárnách po celé České republice.