Restaurace Masaryčka v centru Prahy se otevřela po velkorysé rekonstrukci před necelým půl rokem. Vyhlášené nádražní restauraci se podařilo více než úspěšně navázat na slavnou prvorepublikovou tradici, nejen díky atraktivní lokalitě, ale především díky skvělému menu sestavenému šéfkuchařem Markem Hosnedlem.
Evergreeny doplní novinky z kuchařek našich babiček
Nové menu, ze kterého mohou zákazníci začít vybírat právě v těchto dnech, zachovává to nejlepší z původní nabídky a zároveň reflektuje na přání hostů. „Jednoznačně nejoblíbenější jsou tradiční pokrmy z masa, například vepřová líčka na červeném víně nebo hovězí žebra v pivní marinádě,“ prozrazuje šéfkuchař Marek Hosnedl. Právě česká gastronomická tradice je pro Marka trvalou inspirací. „Náměty čerpám ze starých kuchařských knih, počínaje ručně psanými kuchařkami našich prababiček, až po výtisky knih pana Šroubka z antikvariátu,“ usmívá se šéfkuchař, podle kterého je studna receptů z dávných dob téměř bezedná. Díky umění Marka Hosnedla skloubit klasiku s náročnými požadavky dnešních hostů návštěvnost restaurace Masaryčka od jejího otevření kontinuálně stoupá. Navzdory přetrvávajícím covidovým opatřením dosáhl nárůst téměř 40%.
V době obědů si navíc každý všední den hosté mohou vybrat z výhodného denního menu. Sestavené je tak, aby nabídka oslovila milovníky tradice i ty, co rádi zkoušejí nové chutě. Jedno z jídel je navíc vždy vegetariánské.
Paštika i pomazánky vlastní výroby zachutnají nejen k pivu
Dalším lákadlem restaurace je skvěle ošetřené plzeňské pivo. V návaznosti na výtoč oblíbeného Plzeňského prazdroje se Marek Hosnedl rozhodl do menu zařadit i více pokrmů, které ideálně doplní posezení u piva. „Největší novinkou je sdílené prkénko Masaryčka. Hosté mohou ochutnat výběr těch nejlepších produktů, které si sami vyrábíme,“ zdůrazňuje šéfkuchař. Konkrétně jde o játrovou paštiku s pečeným masem a cibulovým džemem, vepřové ve vlastní šťávě, pomazánka z pečeného bůčku nebo z topinamburu a další pochutiny. Skvělou alternativou ke klasickým chipsům jsou pak pikantní škvarky v uzené paprice.
A koho by snad nezlákal pěnivý mok, může ke skvělému jídlu ochutnat i další novinku v sortimentu – pálenky z tradiční vizovické pálenice Jelínek.
Kromě inovované nabídky jídel čeká na návštěvníky také řada speciálních akcí. Téměř každý měsíc se hosté mohou těšit na nabídku gastronomických specialit. Řízkobraní, Burger Week nebo česká tradice pro období velikonočních svátků – to je jen výběr připravovaných novinek. Masaryčka má zkrátka co nabídnout. Pražanům i „přespolním“, jak by řekly naše babičky.
Restaurace Masaryčka se nachází přímo na Masarykové nádraží, na rohu ulic Hybernská a Havlíčkova.
Nové menu i denní nabídku najdete na https://www.masaryckarestaurace.cz/