Není žádnou novinkou, že láska prochází žaludkem. Program na romantický valentýnský večer se tak zpravidla pro většinu zamilovaných neobejde bez společné večeře. Pokud chcete pro svého partnera či partnerku vykouzlit valentýnské menu jako z té nejlepší restaurace a zároveň udělat něco pro naši planetu, nechte se inspirovat recepty od České veganské společnosti, na kterých si skvěle pochutnají i gurmáni z řad „masožravců“.
Valentýnské cupcakes
Suroviny:
1 a ½ hrnku polohrubé mouky
1 a ¼ hrnku cukru krupice
⅔ hrnku kakaa
1 lžička kypřícího prášku
½ lžičky jedlé sody
½ lžičky soli
¾ hrnku rostlinného mléka
¾ hrnku uvařené kávy
⅓ hrnku oleje
1 lžíce jablečného octa
Krém
1 plechovka kokosového krému nebo tuhé části kokosového mléka
250 g kvalitní hořké čokolády
Postup
V míse smícháme všechny suché ingredience. V druhé míse promícháme rostlinné mléko s octem a necháme 5 minut stát. Přimícháme kávu s olejem a opatrně promícháme se suchými surovinami. Přendáme na muffinový plech s papírovými košíčky a pečeme přibližně 20 minut na 180 °C. Necháme vystydnout.
V rendlíku ohřejeme kokosové mléko, odstavíme z plotny a přidáme nalámanou čokoládu. Vše důkladně promícháme, dokud nezískáme hladký krém. Krém dáme asi na hodinu do lednice a poté vyšleháme. Cupcakes zdobíme krémem, lesním ovocem či srdíčkem z červené řepy.