Umíchat si vajíčka bez vajec, nebo bez nich upéct oblíbený koláč či palačinky je nyní snadné, a především realizovatelné. Na tuzemský trh přichází novinka rostlinné alternativy vajec vEGGie od značky Garden Gourmet.
Dosud lidé, kteří se stravují vegansky, nemohou jíst vajíčka nebo si chtějí zpestřit jídelníček, měli rostlinnou alternativu vajec výhradně v podobě prášku, jehož využití bylo omezené buď pro pečení, nebo pro vaření. Tekutá rostlinná verze vajec se pyšní svou univerzálností. Lze je umíchat jako tradiční vajíčka, použít do omelety, palačinek nebo využít jako přísadu při pečení koláčů a jiných dezertů.
„Jsme hrdí, že můžeme našim spotřebitelům v Česku představit další úžasnou rostlinnou novinku. S uvedením VEGGie pokračujeme v rozšiřování nabídky Garden Gourmet, která poskytuje bezpočet možností pro každodenní vaření, ať už jde o snídani, oběd nebo večeři s přáteli nebo rodinou,“ říká Emine Mamarasulovova, manažerka značky Garden Gourmet.
Novinka vEGGie od Garden Gourmet je založena na sójové bílkovině, je zdrojem omega 3 mastných kyselin a v porci se nachází přes 12 g bílkovin. Představuje perfektní alternativu pro vegany, pro osoby trpící alergií na vajíčka i pro ty, kdo rádi zkouší něco nového. Tekutá rostlinná alternativa vajec je od října k dostání exkluzivně v e-shopu Rohlik.cz. „Vždy se zákazníkům snažíme nabídnout ten nejpestřejší sortiment a v tom neopomíjíme ani zákazníky s alternativní stravou. Jsme rádi, že díky spolupráci s Nestlé jsme mohli přinést exkluzivně tento produkt,“ uvádí Lutfia Volfová, PR manažerka v Rohlik.cz.
Jedno balení o váze 300 gramů je ekvivalentem čtyř vajec. Jeho doporučená maloobchodní cena je 94,90 Kč.