Na český trh se díky společnosti Umění vína dostávají vína z rakouského vinařství Ernst Triebaumer, která dosáhla hned dvakrát na pomyslný vrchol dvou nejrespektovanějších vinařských hodnocení. Ruster Ausbruch 2014 získal 100 bodů Roberta Parkera, Frankovka Ried Mariental 2018 pak 100 Falstaff bodů. Senzace ve vinařském světě, protože všichni milovníci vína ví, že již hodnoty nad 90 bodů ukazují na dokonalá vína. 100 bodů, tedy naprosté maximum, je velkou vzácností, protože označit víno jako naprosto špičkové a excelentní znamená prolomit pomyslnou bariéru, která přesvědčí i ty nejpřísnější porotce těchto dvou renomovaných hodnocení, že dokonalosti bylo dosaženo.
Na Umění vína naleznete širokou nabídku vín tohoto vinařství, kterému se daří skloubit produkce komerčně superúspěšných špičkových vín a filozofie pomalého života obsahující nejen naprosto přírodní přístup k vinicím a vínům, ale i k životu jako celku.
Vinařství je proslulé osobitým přístupem nejen k pěstování vinic a produkci vín, ale i ke svému bezprostřednímu okolí a životnímu prostředí obecně. Biodynamická certifikace Demeter je pro Triebaumerovi jen základ a nutné minimum čisté produkce naprosto autentických a přirozených vín s jasným a nezkresleným terroir charakterem.
Tento přístup však ani zdaleka nebrání produkci naprosto exkluzivních, rafinovaných a bez jakékoliv nadsázky velkých červených vín. Robert Parker vinařství Ernst Triebaumer zařadil jako jediné rakouské mezi 24 vinařství z celého světa, kterým udělil speciální zelenou známku Green emblem jako vinařství s produkcí špičkových vín, a zároveň s nadstandardním a inspirativním přístupem k životnímu prostředí a budoucnosti na naší planetě.
Samostatnou a jedinečnou kapitolu v nabídce vinařství tvoří Ruster Ausbruch. Tato přírodně sladká vína s chráněnou certifikací původu (Ruster Ausbruch DAC) jsou vnímána jako nejtradičnější rakouská vína se staletou historií. Triebaumerovi považují výrobu tohoto vína za privilegium, jeho věhlas a kvalita umožnila rozvoj regionu, a tak i oni chtějí přispět svým dílem v současnosti. Několikrát zmiňovaný Robert Parker označil jejich Ausbruch za nejlepší přírodně sladké víno planety.
Triebaumerovi v některých letech uvolňují do prodeje i vína archivních ročníků a letos v prosinci budete mít možnost díky Umění vína ochutnat Frankovku Ried Mariental 2012 a další dvě vína z tohoto ročníku. Pro opravdové znalce jsou vína k dispozici i v magnum (1,5l) láhvích.
S víny od Ernsta Triebaumera máte možnost zpomalit a naplnit tak myšlenku hnutí Slow Food, které založil Carlo Petrini v Itálii již v roce 1986 jako protiklad fast foodu, s cílem naučit se vážit si kultury stolu a chránit a vychutnávat místní produkty.