Oblíbená pekárna ZRNO ZRNKO rozšířila sortiment řemeslných chlebů o novinku Červené zrno. Červená v názvu nového chleba symbolicky předznamenává rovnou dvě zásadní informace. Totiž, že mistři pekaři v ZRNO ZRNKO při mísení chleba poprvé sáhli po mouce z červené pšenice a že pekárna ZRNO ZRNKO zahájila spolupráci s vyhlášenou pražskou restaurací Červený Jelen.
Řemeslný chléb Červené zrno se vyrábí z pšeničného kvasu metodou pomalé fermentace, kdy kyne 18 hodin v 6 stupních Celsia. Osahuje plzeňské pivo (přesněji pivní redukci z něj) a 15 % mouky z červené pšenice. Ta dává chlebu tmavší zabarvení, lehkou oříškovou příchuť a také cenné zdravotní benefity – obsahuje flavonoidy katechin, tannin a také antokyan – přírodní barvivo, které je zároveň antioxidantem. Přestože červená pšenice patří mezi původní druhy obilovin, u nás je používána spíše vzácně.
„Chleba Červené zrno je první produkt z naší spolupráce s resturací Červený Jelen. Oslovili nás s tím, že by chtěli unikátní a vynikající chléb, který by se hodil přesně pro jejich použití. Po několika pokusech jsme zvolili červenou pšenici pro obohacení chuti (ostatně – jakou jinou pšenici mate jíst v Červeném Jelenovi) a protože mají v Jelenovi skvělou plzeň, napadlo nás pro dobré snoubení chutí dát do těsta trochu redukce z ní. Dodá známou, mírně nasládlou a nahořklou chuť a vůni, a když si v Jelenovi dáte třeba tatarák s topinkami z našeho chleba, bude vám k němu plzeňské chutnat jako nikdy předtím” upřesňuje spolumajitel řemeslné pekárny ZRNO ZRNKO Ondřej Kuchař.
Kde všude tedy bude novinka Červené zrno k mání? Přímo v řemeslné pekárně ZRNO ZRNKO v pražských Nuslích, v pekařských kavárnách ZRNO ZRNKO v Praze 1, 2, 4 a 7 a samozřejmě v restauraci Červený Jelen jako skvělá příloha k masu z grilu. Z Jelena si navíc budete moci odnést celý bochník domů. Jen ho doporučujeme předem rezervovat na e-shopu www.spork.cz.