Veselé Velikonoce v malé krabičce plné zdraví a štěstí. Se sušenkami s BIO Levandulí Chodouňskou uděláte z výletu událost, kdy se svačina rozplývala na jazyku a energii i antixodanty jste dostali do těla nejpříjemnější možnou cestou.
Mláďata z keramiky – ptáček, ovečka a jehňátka se zajíčkem – zpříjemní jarní atmosféru vašeho domova, na okenní římse v květináči, na misce na stole nebo i ve skleněné míse s vajíčky či velikonočními pamlsky.
Další informace: https://www.levanduloveudoli.cz/darkove-sety/levandulove-susenky-s-keramickymi-mladaty-pro-vesele-velikonoce/
Zajíčkova velikonoční nadílka s BIO Levandulí Chodouňskou
Nadělte doma svým koledníkům veselý balíček k tvorbě i mlsání s BIO Levandulí Chodouňskou. V balíčku najdou skvělé ovocné čaje pro přípravu teplého hrnku i ledové domácí čaje pro celou rodinu, BIO RAW tyčinky k svačince na výlet, po sportování nebo jen tak u společenských her.
Ručně dělané BIO levandulové sušenky, BIO ledový Vitafruit čaj a roztomilou masku zajíce k malování, lepení, šití i dalším technikám, kterými vytvoří nejkrásnější velikonoční masku.
Další informace: https://www.levanduloveudoli.cz/darkove-sety/zajickova-velikonocni-nadilka-s-bio-levanduli-chodounskou/
Vaječný koňak s BIO Levandulí Chodouňskou – vaše „guilty pleasure“ nejen na Velikonoce
Pro příjemnější atmosféru nejen o Velikonocích jsme v naší manufaktuře vyrobili BIO levandulový vaječný koňak, s nímž vaše chuťové pohárky i mysl zažijí opravdový ráj.
Nechcete hřešit čokoládou? Zvolte voňavou a chuťově skvostnou radost v podobě BIO levandulového vaječného koňaku. Produkt je v ekologickém obalu, všechny přísady jsou samozřejmě v BIO kvalitě.
Další informace: https://www.levanduloveudoli.cz/limonady/bio-levandulovy-vajecny-konak–guilty-pleasure-bez-vycitek/
Recept: Velikonoční sekaná plněná vejci s červeným zelím na levandulovém cukru a nastavovanou kaší
Sekaná
Ingredience:
1kg mletého masa, které má vaše rodina ráda
20 dkg strouhanky
hrnek mléka
3 syrová vejce do masového těsta
muškátový oříšek
1 polévková lžíce červené papriky
8 stroužků česneku
6 ks uvařených vajec
2 ks cibule
1 polévková lžíce majoránky
nasekaná petržel, pažitka
3 vejce
hladká mouka na spojení masového těsta
mletý černý pepř
sůl
Postup:
Rozmícháme všechny ingredience a uhněteme rukama těsto, přidáme nastrouhaný česnek, nasekanou cibuli a bylinky. Vytvoříme placku, do které položíme oloupaná vejce, a zabalíme do úhledného tvaru sekané. Dáme na pekáček s máslem a zalijeme 3 – 4 dcl vody nebo vývaru, zakryjeme alobalem a pečeme při 180 °C tak cca 1 hodinu.
Když vyndáme sekanou, do výpeku přilijeme trochu jíšky a uděláme hezkou omáčku.
Levandulové červené zelí
Ingredience:
3 velké červené cibule
2 balení červeného zelí
6 polévkových lžic BIO levandulového sirupu
½ másla
cukr
sůl
pepř
Postup:
Velké cibule pokrájíme nadrobno a osmahneme na másle doměkka. Přidáme zelí pokrájené na menší kusy – bez nálevu, ve kterém bylo zelí zakoupeno. Přidáme BIO levandulový sirup a 2 lžíce cukru, cca 3 polévkové lžíce octa, sůl a pepř. Zalijeme 2 dcl vody a povaříme doměkka.
Nastavovaná kaše
Ingredience:
500 g oloupaných brambor uvařených na bramborovou kaši
300 g krup
100 g másla
200 ml smetany tučné
2 lžíce lístků čerstvé majoránky
1 lžíce sušené majoránky
2 stroužky česneku
2 velké cibule
mletý pepř
sůl
Postup:
Brambory uvaříme na kaši. Mírně osolenou. Uvaříme cca 30 minut doměkka krupky mírně osolené a opepřené. Na pánvi osmahneme cibuli doměkka. Povařené krupky přidáme s rozmačkaným nebo strouhaným česnekem, přidáme koření a vmícháme bramborovou kaši. Odstavíme z plotny a vmícháme smetanu pokojové teploty. Kaše by se měla jemně táhnout.
Dobrou chuť a na zdraví s BIO Levandulí Chodouňskou!