Určitě to znáte. Plánujete grilovačku pro přátele, ale nevíte, jaké jídlo připravit, abyste se zavděčili všem. Jeden si hlídá postavu, další nejí maso a jiný se zase vyhýbá zelenině. My jsme pro vás našli ideální průsečík. Připravte jim low-carb vegetariánský burger v žemli z Portobello hub. Po burgerech se jen zapráší a vy se zavděčíte nejen vegetariánům, ale i milovníkům masa, kteří vyzkouší zase něco nového.
Ingredience na 4 porce:
2 balení Garden Gourmet Sensational Burger
8 hub Portobello
2 rajčata
1 sáček rukoly
1 mozzarella
4 lžičky pikantního červeného pesta
Několik lístků bazalky
Sůl a pepř
Postup:
- Nejprve začněte tím, že si v kuchyňském robotu vytvoříte červené pesto (viz TIP) nebo ho kupte již hotové. Zeleninu opláchněte a očistěte. Jednu papriku si nakrájejte na tenké plátky. Na plátky nakrájejte také rajčata a mozzarellu. Z Portobello hub odřízněte stonky.
- Rozehřejte si gril a následně na něm opečte Garden Gourmet Sensational burgery podle pokynů na obalu. Když jsou hotové, odstavte je na okraj grilu (například na kousek hliníkové fólie), abyste je udrželi v teple.
- Klobouky Portobello houby opečte na grilu z obou stran a okořeňte solí a pepřem.
- Můžete začít servírovat! Čtyři kousky Portobello hub, které vám poslouží jako základna pro burgery, umístíte na talíř. Na každý kousek rozložte rovnoměrně rukolu, Garden Gourmet Sensational Burger, plátek mozzarelly a rajčete.
- Navrch dejte pikantní červené pesto, ozdobte lístky bazalky a okořeňte červeným pepřem. Všechny připravené burgery přikryjte dalšími čtyřmi Portobello houbami a můžete podávat.
TIP: Domácí pikantní červené pesto
Budete potřebovat: 150 g sušených rajčat (sklenice), 100 g pečené nebo grilované papriky,
4 červené chilli papričky (bez semínek), 1 lžíce piniových oříšků, 2 stroužky česneku,
25 g parmazánu nebo veganského strouhaného sýra a extra panenský olivový olej.
Všechny ingredience rozemelte do jemna v kuchyňském robotu. Při mletí postupně přilévejte olivový olej a v případě potřeby dochuťte solí.