TVARŮŽKOVÁ ZAJÍMAVOST Olomoucké tvarůžky jsou zrající stolní sýr, vyrábějí se z netučného tvarohu, který po zformování do typických koleček, věnečků, tyčinek nebo kousků zraje po dobu několika týdnů.
——————————————————————————————————————————————————-
TVARŮŽKOVÁ ZAJÍMAVOST
Díky nízkému obsahu tuku a vysokému obsahu bílkovin jsou Olomoucké tvarůžky vhodné pro všechny, kteří chtějí zdravě a chutně jíst.
——————————————————————————————————————————————————-
TIP NA TVARŮŽKOVÝ RECEPT – PLNĚNÁ VEJCE
Ingredience: 4 natvrdo uvařená vejce, 60 g Olomouckých tvarůžků, 50 g másla, pažitka, sůl, ledový salát, 1 větší cibule, olivový olej.
Postup: Vejce podélně rozkrojte, vyjměte žloutky a utřete je s máslem, nastrouhanými tvarůžky a nasekanou pažitkou. Dochuťte solí. Směsí naplňte poloviny uvařených bílků. Cibuli nakrájejte na kolečka a orestujte. Naplněná vejce pokládejte na list ledového salátu, na který jste položili opečenou cibuli. Lehce zakápněte olivovým olejem a přizdobte plátky rajčat.
www.tvaruzky.cz