Pro přípravu pokrmu budete potřebovat:
bio jehněčí krk nasekaný na 4 porce
2 bio mrkve
2 bio cibule
3 stroužky bio česneku
0,5l světlého bio piva
100ml bio hladké mouky
1 lžíce bio sádla
1 lžička soli a bio mletý pepř
1 bio bobkový list
1 celá skořice
Porce jehněčího krku osolíme a opepříme a na rozpáleném sádle opečeme dozlatova. Přidáme na kostky nakrájenou mrkev, cibuli a rozdrcené stroužky česneku, bobkový list, skořici a zprudka orestujeme. Podlijeme pivem, od dna hrnce vařečkou důkladně promícháme a dusíme doměkka. Když maso změkne tak, že odpadává od kosti, podáváme horké jehněčí v omáčce s chlebem.
Psali jsme: Jarní bio recepty podle Huga Hromase – Kuře v hrnci