Pekařská kavárna Zrno zrnko ve svých sedmi prodejnách po celé Praze v adventním čase nabídne zákazníkům oblíbený bestseller – máslovou vánočku s mandlemi, krabičku 7 druhů cukroví, svařák z italského Merlotu a také jednu novinku – pistáciový vaječňák! Vše z prvotřídních surovin od spolehlivých dodavatelů – tak jak je v Zrnu zrnku dobrým a ctěným zvykem. Nejen na Vánoce.
„Zákazníci čím dál více oceňují kvalitní základní suroviny. Naše řemeslné pečivo neobsahuje žádná éčka, tedy žádné konzervanty ani jiná zlepšovadla. Těsta na cukroví i vánočku vyrábíme z másla od La Formaggeria Gran Moravia a používáme kvalitní citronovou pastu, což je ekvivalent bio citronové kůry,” potvrzuje Ondřej Kuchař, spolumajitel řemeslné pekárny Zrno zrnko.
Letošní novinka pistáciový vaječňák tak oproti vaječňáku, který zákazníkům pekařské kavárny Zrno zrnko osladil loňské Vánoce, kromě pravé vanilky, kubánského rumu a kapky brandy pro elegantní dochuť obsahuje navíc na míru vyrobenou pistáciovou pastu od Lucky Alvin. Hřejivý a neodolatelně voňavý svařák z iItalského Merlotu dovádí k dokonalosti koření, jehož tajná ingredience je višňovice od Žufánka. Ve vánočním cukroví kromě másla od La Formaggeria Gran Moravia a pravé vanilky nechybí české ořechy. A zdejší vyhlášená vánočka s mandlemi? Ta se peče z těsta, které zraje 24 hodin v lednici, díky tomu je vánočka krásně vláčná a rozvine se v ní chuť. „Teprve druhý den těsto rozdělíme, upleteme, nakyneme a upečeme. Pleteme z osmi copů najednou, takže to chce velkou zručnost. Recept máme přímo od Maškrtnice,” dodává Ondřej Kuchař.