Pět nových druhů piv, včetně představení zbrusu nového jedenáctistupňového ležáku, přichystal pro první polovinu letošního roku Andělský pivovar. Kromě speciálů, které už tradičně vaří kompletně podle vlastních receptur a ve vlastní režii, bude nově stejným způsobem pro zákazníky připravovat také svoje nejprodávanější pivo – jedenáctistupňový světlý ležák. Cenu piva, které ponese název Andělský ležák, chce pivovar i přes nárůsty cen surovin a energií ponechat stejnou.
Zásadní novinku hostům ve svojí restauraci představil Andělský pivovar už v pátek 3. 3. 2023. Andělský ležák tak na čepu zcela nahradí dosavadní světlou jedenáctku.
“Naše nová jedenáctka je tradiční český světlý ležák se všemi parametry. Nefiltrovaný, nepasterovaný, vařený z nejlepších humnových sladů. Má plnou chuť a krémovou pěnu, s hořkostí a vůní dodávanou chmely z žatecké oblasti”, popisuje nové pivo Adam Roudnický, sládek, který za jeho receptem stojí.
Od tohoto kroku si pivovar slibuje především vyšší a stabilnější kvalitu svojí pivní nabídky.
“Čtyři roky zkušeností s našimi speciály nám ukázaly, že pro maximální péči a kontrolu nad pivem je nutné se vaření a přípravě na něj věnovat s maximální pozorností, což vyžaduje také pečlivou kontrolu receptury a používaných surovin. S Andělským ležákem jsme ji teď získali nad všemi našimi produkty, pro naše zákazníky je to tedy skvělá zpráva. A pro nás dlouho vysněný cíl”, dodává ještě jeden z majitelů pivovaru Milan Rejholec.
Už v únoru pivovar představil speciální Ležák 15% s vyšším objemem alkoholu. Silnějším pivem bude také dubnový Single hop – Single malt vařený z jednoho druhu sladu a chucený unikátním experimentálním chmelem. Naopak chuťově jemnější bude Levandulový speciál – ten pivovar připravuje na přelom dubna a května. Pětici uzavře Světlá devítka, tu hosté ochutnají poprvé s příchodem letních měsíců.