Ke svátečnímu dni jednoznačně patří také medovina. Doporučujeme si ji „vymazlit“ podle svého a přinášíme vám k tomu jednoduchý návod. Základ musí být kvalitní, což je jistě letošní vítěz Regionální potraviny v Pardubickém kraji – Hřebečská medovina BYLINNÁ HOŘKÁ. Za recepturou tohoto nápoje stojí téměř dvacetiletá rodinná firma Hřebečská medovina. Nápoj sklízí úspěchy díky poctivé řemeslné práci a prvotřídní kvalitě medu od vlastních včelstev. Za jemnou, ale přesto intenzivní chuť vděčí také 21 bylinám. Kořen hořce, pelyněk a puškvorec dokonale vybalancovává jemnost máty, meduňky a levandule.
Počet porcí: 4 porce
Doba přípravy: 30 minut
Náročnost: *
Ingredience:
250 ml vody
250 ml jablečného džusu
200 ml HŘEBEČSKÁ MEDOVINA BYLINNÁ HOŘKÁ
½ hrušky pokrájené na kousky
½ jablka pokrájeného na kousky
3 celé skořice
cukr
Postup:
- Do jedné nádoby nalijeme medovinu a pomalu zahříváme. Teplota nesmí přesáhnout 40 °C.
- Ve druhé nádobě svaříme vodu, džus, skořici, hrušky, jablka a vše přecedíme.
- Zamícháme dohromady a dochutíme podle chuti cukrem.
Zdroj: regionalnipotravina.cz