Suroviny na 4 porce:
600 ml PHO vývar od Cibule Bistro
400 g hovězí svíčková
50 g sezamový olej
20 g koriandr
8 g seznam bílý pražený
12 g česnek
30 g mrkev
12 g feferonka červená dlouhá
40 g sójové klíčky
120 g brokolice
1 ks Pak choi
40 g cukrový hrášek
10 g zázvoru
40 g jarní cibulka
10 g Shiitake houby sušené
Na omáčku:
60 g Shimeji
40 g Kikkoman omáčka
20 g rybí omáčka
80 g ústřicová omáčka
50 g chilli omáčka sladká
800 g Udon nudle
Suroviny na servis:
Arašídy, čerstvý koriandr, smažená cibulka, limetka
Tip šéfkuchaře Filipa Sajlera: Můžeme použít i jiný typ nudlí, například pšeničné nebo rýžové. Kromě hovězí svíčkové se hodí na tento typ receptu i krevety, kuře nebo tofu.
Pracovní postup
Houby zalijeme PHO vývarem od Cibule Bistro a necháme 60 minut nabobtnat. Poté je 30 minut vaříme, necháme vychladnout a následně je nakrájíme.
Očištěnou hovězí svíčkovou nakrájíme na nudličky, cca 0,5 cm tlusté, promícháme s ½ množství sezamového oleje.
Zprudka opečeme na rozpálené pánvi, aby se nám maso krásně zatáhlo, ale zůstalo syrové.
Opečené maso vyjmeme, na pánev přilijeme olej a necháme opět rozehřát.
Postupně do pánve přidáváme nakrájenou mrkev, růžičky brokolice, zázvor, česnek na plátky, feferonku, shimeji, sójové klíčky, nakrájený pak choi, cukrový hrášek a chilli.
Vše zprudka orestujeme.
Orestovanou zeleninu vyjmeme.
Do pánve přilijeme PHO vývar od Cibule Bistro, sójovou, chilli, rybí a ústřicovou omáčkou. Přivedeme k varu a lehce svaříme.
Přidáme nudle, které ve vývaru uvaříme.
K nudlím vrátíme orestované nudličky svíčkové, zeleninu, sekaný koriandr, shiitake, jarní cibulku a sezam.
Krátce prohřejeme, aby maso zůstalo nepropečené.
Hotové nudle doplníme o drcené arašídy, smaženou cibulku, čerstvý koriandr a limetku a můžeme podívat.