Čochtan není jenom legendární vodník a mlíko nemusíte přinést z obchodu v síťovce. A k tomu šnyt a hladinka… Chcete-li porozumět řeči mistrů výčepních a proniknout do tajů jejich řemesla, navštivte Kozlovu školu čepování v pivovaru Velké Popovice. Přístupná je všem plnoletým adeptům vždy první sobotu v měsíci od 14:15 hodin. Skupinky čítající 10 a více zvídavých nadšenců si mohou rezervovat libovolný termín.
V úvodu tříhodinového zážitkového programu Kozlova škola čepování vás čeká prohlídka velkopopovického pivovaru zahrnující návštěvu současné varny, kde se seznámíte s procesem výroby piva, včetně potřebných surovin. Poznáte bohatou historii pivovaru a příběh zakladatelské rodiny Ringhofferů. Uvidíte stáčírnu lahví a sudů, expozici věnovanou exportu a v pivovarských ležáckých sklepech ochutnáte poctivého nefiltrovaného Kozla. A pak, náležitě poučeni a připraveni, se v prostoru historické varny z roku 1928 můžete pustit do studia. Zkušený pivovarský odborník vás naučí správné techniky čepování a péče o pivo. Domů si odnesete nejen spoustu zážitků a nově nabyté vědomosti, ale také absolventský Kozlův výuční list.
Více informací na https://www.kozel.cz/pivovar/skola-cepovani