I přes to, že počasí na začátku loňského roku nebylo pro úrodu hroznů ideální, dočkali se vinaři teplého podzimu. Ten přinesl dobrou úrodu hroznů, které si zachovaly vysokou aromatiku a výraznou kyselinu. Vína ročníku 2021 tak budou šťavnatá, minerální a krásně aromatická.
„Počasí bylo začátkem minulého roku chladné s větším množstvím srážek. Podzim se ale vinařům odměnil teplými a slunečnými dny. Zároveň jsme byli vděční za nízké noční teploty v průběhu celého vinobraní. Díky tomu hrozny dozrávaly postupně a zachovaly si tak vysokou aromatiku a výraznou kyselinu,“ říká sklepmistr Martin Dubina.
Dubinu dále doplňuje provozně-výrobní ředitel Václav Osička: „Byl to rok dosti složitý, hrozny dozrávaly o něco později, než jsme byli v posledních letech zvyklí.“ Oba se ale shodují, že díky vyšší kyselince budou vína krásně aromatická, šťavnatá a minerální.
„Vína ročníku 2021 začneme lahvovat během února, takže se už za pár týdnů dostanou k zákazníkům,“ uvádí obchodní ředitelka Laďka Antálková. „Naši sklepmistři odvedli opravdu výbornou práci, zákazníci se tak mají na co těšit.“