CO BUDETE POTŘEBOVAT: 5 g čerstvého droždí 75 ml vlažné vody 1 špetka cukru 125 g...
GASTRONOMIE
Články o jídle, stolování, novinky z gastronomie, tipy na akce, festivaly, víno i vinné sklepy. Mnoho informací a doporučení na jednom místě.
Ať už zastáváme tradiční oslavu Velikonoc se všemi tradicemi a zvyky nebo bujarou oslavu, měly by nás...
Šéfkuchař Pražského kulinářského institutu Zdeněk Marcín představuje světové recepty z dostupných surovin. Ochutnejte delikatesy z Mexika, Francie i Německa...
Hledáte recept, který je jednoduchý, chutný a zároveň evokuje vzpomínky na dětství? Pak vás zaručeně nadchnou lokše...
Sice se nejedná o svátek, který bychom našli v českém kalendáři, Den svatého Patrika však uznávají lidé po...
CO BUDETE POTŘEBOVAT: 2 ks bílých kelímků Bílou a žlutou barvu štětec černý fix žlutý a oranžový...
V České republice se 8. března již počtvrté odehraje celosvětová akce Pink Boots Collaboration Brew Day. Ke společnému...
Pivovary Staropramen v prvním roce projektu Certifikace provozoven dosáhly svého cíle a udělily 30 certifikátů kvality. Letos plánují...
Karlínský podnik Dva kohouti v sobě spojuje pivovar s výčepem – dopoledne se zde vaří pivo s názvem Místní, odpoledne...
Zrodil se z obyčejné české slámy a přeci je to superhrdina! O kom je řeč? Zcela nový ochránce...
březen přinesl do Starbucks závan jara a s ním i nové menu, které bude letos zelenější než kdykoli...
Suchý únor je za námi, ve vzduchu je konečně cítit jaro a první podniky už ladí své...
Mezinárodní den žen (MDŽ) připadá každoročně na 8. března a je celosvětově uznávaným svátkem stanoveným OSN k výročí stávky...
Na český trh přichází prémiový rumový spirit Piquero. Díky svým převládajícím tónům čokolády a pražených ořechů potěší...
Letní atmosféra, parta nažhavených soutěžících, souboj s grilem i surovinami. Emoce nad talíři plnými dobrot a také porotci,...
Vůně rozkvétajících stromů a čerstvé trávy, zpěv ptáků a za okny hřejivé slunce, které jemně prosvítá mezi...
Druhý ročník národního festivalu MAKRO CZECH GASTRO FEST, který se letos odehraje 12. a 13. dubna v prostorách pražského O2...
Knedlíky poprvé spatřily světlo světa před více než 2000 lety v Číně. Historie tohoto pokrmu není příliš zmapována...
Na filtrovanou kávu nedají dopustit ani odborníci, při přípravě je však třeba dodržet tři pravidla

4 min čtení
Když se řekne „filtrovaná káva“, běžný člověk si představí namletou kávu, papírový filtr a pořádně velký šálek. Jinými...
Vajíčka jsou symbolem zrození, nového života a jarní přírody plné síly už od starověku. Ve středověku se...
Již 836 tuzemských hospod a restaurací se pyšní oceněním Hvězda sládků za perfektní péči o čepované pivo. Od...
Birell mění český trh s nealko radlery. V nové řadě Active představil i nápoje s obsahem kofeinu

3 min čtení
Birell přichází s novou stálou řadou Active, v níž se poprvé na českém trhu objeví varianty nealkoholických radlerů s obsahem kofeinu...
Menstruace, těhotenství, mateřství, menopauza… Naše životy provázejí různá období, s nimiž se však každá z nás umí vypořádat jinak....
Vinařské Mistrovství ČR v řezu révy vinné pořádané letos ve Velkých Bílovicích již zná své vítěze. Nejlepší řezačem...
Značka Segafredo Zanetti získala díky svému výrobku Segafredo Espresso Casa ocenění Značka kvality dTest. Produkt obstál v konkurenci...
V samém srdci Prahy, na Václavském náměstí, se nachází Restaurace Talíř. Tento gastronomický skvost spojuje českou kuchyni s unikátním konceptem tapas. Šéfkuchař Denis...