Koblihy byly dříve nedomyslitelně spojené s masopustem, ale dnes si je můžeme dopřát po celý rok. Jsou velmi...
GASTRONOMIE
Články o jídle, stolování, novinky z gastronomie, tipy na akce, festivaly, víno i vinné sklepy. Mnoho informací a doporučení na jednom místě.
Budějovický Budvar, národní pivovar, pokračuje ve své cestě k dosažení trvalé udržitelnosti. Po několikaměsíčním testování třinácti elektro vozidel...
V Crème de la Crème nezapomněli ani na svatého Valentýna a připravili pro vás dvě sladké valentýnské...
Pivovar Gambrinus přichází na trh s novou recepturou, kterou chce oslovit i nové spotřebitele. Změna se projeví napříč...
Olivový olej dovoluje ostatním ingrediencím vyniknout a přináší do hotového jídla vlastní osobnost. Který z nich si ale...
Zpestřete si čas mezi pletením pomlázky, zdobením kraslic a pečením velikonočního zajíčka nevšedním zážitkem – objevováním tajemství...
Obdarujte svou drahou polovičku hříšným nápojem lásky. Přinášíme vám tipy na skvělé valentýnské dárky

3 min čtení
Svátek všech zamilovaných se kvapem blíží, a vy přemýšlíte, čím letos obdarovat svou drahou polovičku? Květiny a...
Máte rádi svátek sv. Valentýna? Přestože se nejedná o původní český svátek, už u nás poměrně zdomácněl....
Angličané na Valentýna bruslí, Dánové píší originální básně, Finové oslavují přátelství. Ženy v jižní Africe si připínají na...
Jaký by to byl Valentýn bez stylových specialit z francouzského pekařství PAUL! Neplýtvejte letos papírem a vyznejte své...
Ať už patříte k milovníkům valentýnské tradice nebo si jen chcete užít příjemný večer se svou drahou polovičkou,...
Měsíce únor ještě bývá chladný a mrazivý, ale už nikdy více suchý! Ceder’s, nealkoholický destilát jalovcového charakteru,...
Tradice praví, že masopustem je nazýván čas mezi postními obdobími Vánoc a Velikonoc. Čas, kdy si máme...
Začátkem února se každoročně pro veřejnost otevírají brány Salonu vín ČR, který představuje to nejlepší z moravského a...
Volba sládků vrací k milovníkům silných piv Hutnou 15 z nošovického pivovaru. Inspirací pro recepturu tohoto speciálu se stalo...
Svátek sv. Valentýna je oslavou lásky, ovšem ta má mnoho podob. Staňte se tedy Valentýnem pro všechny...
Konec dne a příchod večera může mít mnoho podob. V Itálii nastává ideální doba na aperitivo – drink...
O tom, že „láska prochází žaludkem“ věděli dobře již naši předci, kteří toto vskutku trefné přísloví vymysleli....
Největší barmanská událost roku je zpět! Po roce opět slavnostně odstartoval již 9. ročník českého kola nejprestižnější barmanské...
Společnost Sweet Delight pro vás pod značkou Dortie´s připravuje všechny své dorty ve spolupráci s prověřenými dodavateli těch...
V létě si užíváme čerstvě dozrálé ovoce a zeleninu plnými hrstmi, zatímco v zimě představuje konzumace stejného množství skutečnou...
Vstoupili jste do nového roku s předsevzetím, že s veškerým sladkým je konec? Vaše lednice a spíž jsou teď...
Více skladovacího prostoru a rychlejší odbavování lahvového a plechovkového piva. To zajistí Plzeňskému Prazdroji nový, plně automatizovaný...
Chléb Červené zrno propojil dvě stálice na pražské gastromapě: Pekárnu ZRNO ZRNKO a restauraci Červený Jelen

2 min čtení
Oblíbená pekárna ZRNO ZRNKO rozšířila sortiment řemeslných chlebů o novinku Červené zrno. Červená v názvu nového chleba symbolicky...
DJs v Talíři! – program live DJs vystoupení na leden-únor v nové restauraci Talíř na Václavském náměstí

1 min čtení
Nově otevřená restaurace Talíř v přízemních prostorách hotelu Pytloun Boutique Hotel Prague na Václavském náměstí, která spojuje do...
V Budvaru se soutěžilo o titul Mistr originalu: Kdo se stal novou hvězdou mezi jihočeskými výčepními?

3 min čtení
Fakt, že si Budějovický Budvar při výrobě piva zakládá na prvotřídních surovinách a tradiční receptuře, je všeobecně...