Návštěvníkům se po několika měsících opět nabízí příležitost naplno si vychutnat zážitek z prohlídky jednoho z nejmodernějších pivovarů v České republice, přímo u zdroje se osvěžit správně hořkým pivem a nahlédnout do historie i současnosti výroby piva v podhůří Beskyd. Pivovar Radegast v Nošovicích u Frýdku-Místku od úterý 1. března znovu otevře prohlídkovou trasu a v dubnu se do provozu vrátí také oblíbená Radegastova škola čepování piva.
Základní kámen byl v Nošovicích položen v roce 1966, první várku piva uvařil sládek Jaromír Franzl o čtyři roky později. Sládci dodnes zachovávají původní recepturu, která Radegastu zaručuje nezaměnitelnou chuť a výraznou hořkost. Dvouhodinová prohlídka začíná v Návštěvnickém centru – Radegastově svatyni, kde se seznámíte s historií pivovaru, varním procesem a vším, co značka Radegast nabízí. Poté uvidíte varnu zakladatele pivovaru Jaromíra Franzla, kde ve speciální nádrži žijí pivovarští pstruzi a hlídají kvalitu vody, projdete stáčírnu lahví i plechovek, centrální sklad, v pivovarských sklepích se podíváte, jak pivo zraje a dokvašuje. Prohlídka končí ve vyhlídkové věži s orosenou sklenicí zlatavého moku a idylickým výhledem na panorama Beskyd.
Přímo v pivovaru bude od dubna k dispozici opět také Radegastova škola čepování piva. Součástí tříhodinového zážitkového programu je prohlídka pivovaru, představení zásad náležité péče o pivo a samozřejmě také zábavná „výuka“ správného čepování piva „na hladinku“ nebo třeba ochutnávkový „šnyt“. V ceně (350 Kč/osoba) je zahrnuta konzumace piva Radegast Ryze hořká 12 a drobné občerstvení k pivu.
Více informací: www.radegast.cz
Rezervace hořkých prohlídek: https://tickets.prazdroj.cz/prohlidka-pivovaru-radegast
Rezervace Školy čepování: https://tickets.prazdroj.cz/radegastova-skola-cepovani-piva