Krkovička patří mezi nejoblíbenější části vepřového a není se čemu divit. Jemně prorostlé maso je dokonale křehké a nevysouší se. Tajemství neodolatelné chuti tkví ve výběru správné marinády, ve které necháme maso dostatečně dlouho odpočívat. Připravte si ingredience podle našeho receptu a pochutnejte si na šťavnatém steaku z krkovice, který se stane hitem vašeho obědového menu.
|
|
|
|
|
|
|
|
RECEPT: ŠŤAVNATÁ KRKOVICE S BYLINKAMI A DIPY Z OMÁČEK
Postup:
Batáty oloupejte, nakrájejte na hranolky, osolte, opepřete a pokapejte olejem. Promíchejte a pak je nasypte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte je 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Maso jemně naklepejte, osolte a opepřete. Stroužky česneku prolisujte. Maso pak potřete česnekem a tenkou vrstvou protlaku. Na troše oleje ho opečte z obou stran dozlatova. Podávejte s batáty a omáčkami.
Náš tip:
Pro ještě intenzivnější chuťový zážitek přidejte do marinády trochu koření z uzené papriky. Maso tak bude chutnat jako právě sundané z grilu. |
Ingredience:
Na 4 porce budete potřebovat: 4 plátky krkovice Na dohotovení: 4 batáty |