Právě v těchto dnech se na čepy dostává sváteční čtrnáctistupňový speciál Zubr Maxxim, který se již tradičně v pivovaru Zubr vaří u příležitosti adventu a vánočních svátků. Polovina z uvařených 1400 hektolitrů míří do sudů a restaurací, druhá polovina byla stočena do lahví, aby si ho mohli všichni milovníci pivního moku vychutnat i doma u sváteční tabule.
Zubr Maxxim, čtrnáctistupňové pivo, se vyrábí dle tradiční receptury za použití kvalitních regionálních surovin a vlastních pivovarských kvasnic, doba zrání v ležáckých tancích je až 90 dnů. Díky těmto atributům má speciál své typické aroma, zlatavě jantarovou barvu a vyšší jemnou hořkost.
V těchto dnech začíná distribuce do vybraných restaurací, zejména na střední Moravě, kde si ho milovníci piva mohou dopřát v čepované podobě. Speciál je k dostání také v lahvích, a to v balení multipack po osmi kusech nebo ve speciální Sládkově výběrové edici společně s dalšími pivy Zubr Gold, Grand a Gradus.
Pivovar ZUBR, a.s., tradiční český výrobce působící především na Moravě, je společně s pivovary Holba a Litovel součástí pivovarské skupiny PMS. Pivovar je držitelem ocenění Klasa A, známky CHZO „České pivo“ a více než 100 ocenění z prestižních tuzemských i zahraničních degustačních soutěží. Nejprodávanějším pivem z produkce je 11° ležák Zubr Grand, vítěz degustační soutěže Zlatý pohár Pivex – PIVO 2019 v kategorii ležáků. Novinka ve stálém sortimentu, dvanáctistupňový ležák Zubr Gradus, se na soutěži České pivo stal nejlepším světlým ležákem roku 2019 a v roce 2020 absolutním šampionem soutěže o Zlatý pohár Pivex – PIVO 2020. Úspěchy na soutěžích získal i Zubr Gold, který je absolutním vítězem soutěže o Zlatý pohár PIVEX – PIVO 2019 a celosvětovým vítězem kategorie Czech Style Pale Lager Beer v mezinárodní soutěži World Beer Awards 2019.