Prosincová Volba sládků letos nabízí pivní speciál vídeňský ležák SPOLEČNÉ oslavující důležitost společných okamžiků se všemi, na které po celý rok nemáme tolik času. SPOLEČNÉ vás okouzlí bohatou sladovou chutí s tóny karamelu a praženého sladu. Je doplněné jemnou chmelovou hořkostí, což z něj dělá dokonalý pivní speciál pro chvíle strávené ve společnosti.
SPOLEČNÉ v sobě nese poselství. „Doba je uspěchaná a člověk občas zapomene na to, jak vzácné a důležité jsou společné chvíle s milovanými. U prosincového pivního speciálu jsme se zamyslely nad tím, jak málo času trávíme například s našimi prarodiči, proto jsme se rozhodly ho pojmenovat SPOLEČNÉ a motivovat lidi k setkávání. Pokud se nám tím podaří někoho inspirovat natolik, že navštíví svou babičku nebo dědu, ať už je vezme na SPOLEČNÉ nebo jen tak, pak to splní svůj účel,“ upřesňují autorky myšlenky Linda Pilková a Marcela Hanusková z Plzeňského Prazdroje.
Prosincový ležák se vařil v pivovaru ve Velkých Popovicích, kde se tuto myšlenku společných chvil snaží naplňovat. Důležitost setkávání a pospolitosti současných i bývalých zaměstnanců dokazují i slova Františka Křtěna a Ivana Ulricha, dvou operátorů spilky, kteří se na vaření piva SPOLEČNÉ podíleli.
František, který v pivovaru pracoval celý život, se k vaření piva po odchodu do důchodu vrátil. „Jsem tu moc rád, mám radost, že se tu můžu potkat se zajímavými lidmi, od kterých se člověk stále dozvídá něco nového. Navíc, pivo chutná vždy nejlépe ve společnosti.“
Stejně to vnímá i Ivan, bývalý řidič, který se k práci ve Velkých Popovicích dostal až po odchodu do důchodu. „SPOLEČNÉ si nejraději vychutnám s kolegy, protože právě ty chvíle, kdy se sejde celá parta fajn lidí, bývají v práci nejlepší.“
S prosincovým vídeňským ležákem si můžete společné chvíle a zážitky prožít symbolicky ve Vídni. Volby sládků pořádá na svém Instagramu soutěž o dvě noci v této evropské metropoli. Více informací naleznete zde: https://www.instagram.com/p/DDKSPZzP4lB/. Soutěž trvá pouze do 18. 12. 2024.
Trochu hořkosti a sladové chuti na závěr roku
Poslední letošní pivní speciál se vyznačuje jedinečnou jantarovou, až měděnou barvou (40 EBC), bohatou sladovou chutí a jemnější hořkostí (30 IBU). Hlavní roli v jeho receptuře hraje vídeňský slad, který chuti piva dodává charakteristické karamelové a pražené tóny. Tento styl poprvé uvařil Anton Dreher již v roce 1840 a od té doby je jedním ze symbolů spojení tradice a uznávané kvality.
SPOLEČNÉ si můžete vychutnat v průběhu prosince v hospodách, pivních barech a restauracích po celé České republice a Slovensku. Nejbližší výčepní místo najdete na stránkách www.volbasladku.cz a www.volbasladkov.sk.