Grilovaný vysoký roštěnec s kukuřičným klasem
Nepsanou povinností každého „masožrouta“ je alespoň jednou za život zkusit steak z vysokého roštěnce. Tento druh masa je doslova „promramorovaný“ tukem, který masu dodává vůni a delikátní chuť. Není tak už třeba na přípravu tohoto hovězího použít žádné další koření než sůl a pepř. Můžeme si ovšem pohrát s přílohou. Proto jsme zvolili vařenou grilovanou kukuřici a netradiční majonézu promíchanou s najemno nasekaným kysaným zelím a dochucenou solí, pepřem a cukrem. Také už se vám sbíhají sliny? Tak hurá na nákup a nezapomeňte, značky kvality vám usnadní výběr kvalitních potravin.
Počet porcí: 4 porce
Doba přípravy: 60 minut
Náročnost: **
Ingredience:
800 g vysokého roštěnce
4 ks vařených kukuřičných klasů
100 g majonézy
50 g kysaného zelí
sůl, pepř, cukr krupice
Postup:
- Roštěnec nakrájíme na 4 stejné plátky a dobře je osolíme a opepříme. Necháme je 20 minut odležet.
- Mezitím si nasekáme vymačkané kysané zelí úplně nadrobno, můžeme použít i mixér. Smícháme s majonézou a dochutíme cukrem, solí a pepřem.
- Maso opékáme z každé strany cca 2 minuty a poté ho zabalíme do alobalu a necháme 10 minut odpočinout stranou.
- Vařenou kukuřici grilujeme za všech stran. Po grilování osolíme.
Zdroj: Akademie kvality