Jste milovníky krémových polévek a hledáte dokonalý recept? Vyzkoušejte recept od šéfkuchaře Filipa Sajlera, který si oblíbí celá rodina. Lehká, krémová polévka ze zeleného hrášku je jednoduchá na přípravu, avšak velmi výživná.
Suroviny Na dochucení
60 g Máslo Hráškové klíčky
80 g Šalotka Cukrový hrášek
400 ml Zeleninový vývar Cibule Bistro Máslo
200 g Brambory loupané Sůl
240 g Hrášek mražený
80 ml Smetana 30 %
50 g Crème fraîche
4 g Máta
Sůl
Postup
- V rozehřátém hrnci orestujte na másle najemno nakrájenou šalotku.
- Podlijte Zeleninovým vývarem Cibule Bistro, osolte a přiveďte k varu.
- Přidejte nakrájené brambory a vařte do měkka.
- Následně přidejte smetanu, hrášek a vařte vše dohromady zhruba 4 minuty.
- Polévku rozmixujte společně s crème fraîche a mátou do hladka.
- Dle potřeby vaší chuti můžete dosolit.
- Polévku podávejte s na másle restovaným cukrovým hráškem, nakonec ozdobte hráškovými klíčky. Dle chuti lze ještě dochutit lžící crème fraîche.
Tip šéfkuchaře Filipa Sajlera
“Polévku můžeme doplnit o krutony ze světlého chleba restované do křupava na přepuštěném másle.“