
Jaro je tu a s ním přichází čas oblíbených velikonočních tradic. Ať už plánujete upéct klasický makový závin, nadýchaného velikonočního beránka, nebo chcete překvapit blízké moderními dezerty, s osvědčenými pomocníky od Dr. Oetker bude vaše jarní pečení hračkou. Přinášíme vám přehled výrobků, které přemění vaši kuchyň na voňavé království plné velikonočních dobrot – od tradičního mletého máku přes praktické sušené vaječné bílky až po originální novinky, které do vašich receptů přinesou svěží jarní vánek.
Autentická maková chuť pro vaše tradiční recepty
Mák je dětství. Šišky s mákem, makový závin, štrúdl s mákem a višněmi. Dnes zažívá mák v kuchyni revoluci, a kromě snídaňových jídel se objevuje i v moderních dezertech. Prvotřídní český 100% Mák mletý Dr. Oetker je jemně mletý a má lahodnou sladkou chuť, příjemnou vůni a krásnou modrou barvu. Obsahuje také vysoký podíl vlákniny, vápníku a železa a je zdrojem bílkovin. Proto je mák označován za superpotravinu.
Jarní tip: Připravte si osvěžující Makové smoothie plné vitamínů.
Tip na velikonoční pečení: Ochutnejte lahodného Beránka s makovými kudrnami.
Maková náplň Dr. Oetker
Připravená k okamžitému použití
S prvotřídní hotovou Makovou náplní Dr. Oetker ušetříte čas, nikoli však kvalitu. Vyvážená receptura s vysokým obsahem jemně mletého modrého máku zaručí dokonalou náplň pro koláče, buchty nebo závin. Pokud nechcete trávit hodiny v kuchyni, ale máte chuť na lákavou dobrotu, sáhněte po makové náplni.
Tip na luxusní pohoštění: Makový dort vás ohromí barevným vzhledem a chutí si vás získá navždy.
Droždí Dr. Oetker
Jistota při kynutém pečení
S kynutým těstem se pojí hotové legendy. Vykyne – nevykyne? Nechat ho v teple, nebo přes noc v lednici? Se sušeným Droždím Dr. Oetker je všem obavám konec. Je ideální pro slané i sladké těsto, kynuté koláče, mazance nebo beránky pro váš velikonoční stůl. Vytvoří extra vláčné a nadýchané těsto. Jeho použití je jednoduché a rychlé, a navíc garantuje i začínajícím kuchařkám, že jim těsto vykyne a pečivo bude krásně kypré. Na rozdíl od čerstvého droždí můžeme mít sušené Droždí Dr. Oetker doma kdykoli po ruce, a navíc s ním odpadá nutnost přípravy kvásku.
Tip: Připravte si tradiční velikonoční Domácí kváskový mazanec.
Želatina na vaječnou tlačenku a aspik Dr. Oetker
Nenahraditelný pomocník v kuchyni na Velikonoce
Je čas se odvázat a přeměnit běžné ingredience na efektivní a elegantní jídla. Zalejte je do aspiku. Želatina na vaječnou tlačenkou a aspiky Dr. Oetker přemění servírování velikonočních jídel na nový vizuální zážitek. Zkuste tento rok připravit šunkové rolky či aspik s kořenovou zeleninou a vajíčky.
Není želatina, jako želatina. Želatina na vaječnou tlačenku a aspiky Dr. Oetker byla speciálně vyvinuta na použití na vaječnou nebo salámovou tlačenku, aspiky a rosoly. Je totiž mimořádně tuhá a výborně drží tvar. Stačí ji rozpustit ve vodě, nálevu či vývaru a použít do Vašeho oblíbeného receptu.
Tip: Zkuste na Velikonoce připravit Velikonoční vaječnou tlačenku.
100% Vaječné bílky Dr. Oetker
Perfektní pomocník při přípravě sněhového těsta
Možná je budete mít chvíli ve skříni, ale pak vám jednoho dne zachrání život, tedy dort, a už se jich nevzdáte. Prvotřídní sušené pasterizované 100% Vaječné bílky Dr. Oetker z chovů slepic ve volném výběhu nahradí 5 čerstvých bílků. Stačí přidat vodu a při šlehání vznikne klasický sníh. Snadno vykouzlíte polevu, sníh na těsto nebo základ na „Pavlovu“, aniž byste museli řešit, co se žloutky, které vám zbyly. A ještě jeden bonus: v sušeném stavu jsou Vaječné bílky Dr. Oetker zdrojem kvalitních bílkovin pro přípravu koktejlů a kaší nebo moderních fitness dezertů.
Tip: Použijte je na přípravu Kakaovo-avokádové dezertní bomby a dopřejte si sladké potěšení s porcí proteinů navíc.
Gelové barvy Dr. Oetker
Růžová, zelená, modrá, žlutá a červená – jaro bude pestré
Po dlouhé zimě hraje konečně jaro barvami a my si je chceme užít i v kuchyni. S potravinářskými gelovými Barvami Dr. Oetker můžete těsta, krémy nebo fondán okamžitě proměnit v krásné jarní odstíny. Díky gelové konzistenci je dávkování velmi snadné a přesné. Vaše velikonoční cukroví bude nejen výjimečně chutnat, ale také výjimečně vypadat.
Tip: Ozdobte svoje Velikonoční barevná vajíčka nebo si připravte Vláčný velikonoční dort.
Přírodní kakao Dr. Oetker
Svěží jaro si zaslouží přírodní kakao
Pokud používáte výhradně holandské kakao, zpozorněte. Přírodní kakao Dr. Oetker je 100% přírodní kakao s jedinečnou přirozenou plnou kakaovou chutí a vůní. Zachovává si důležité vlastnosti kakaových bobů, neboť neprošlo alkalizačním procesem. Je proto bohaté zejména na velmi ceněné antioxidanty. Má světlejší barvu než kakao holandské a nižší pH, a proto je velmi žádoucí např. pro recepty na pečení s použitím jedlé sody. Tuto přísadu aktivuje, což vede k nadýchanějšímu těstu. To je alchymie, že?
Tip: Na vnitřní straně obalu najdete recept na Kakaové cookies s přírodním kakaem.
VANILKOVÝ SORTIMENT:
Jemně mletá vanilka Dr. Oetker dodá vašim jarním dezertům exotickou a příjemně intenzivní kořeněnou vůni a chuť. Vanilka mletá je určena k okamžitému použití. Jen 1 kávová lžička (asi 1 g) dodá Vašim pokrmům příjemnou chuť a vůni pravé vanilky. 1 sáček odpovídá asi 1 vanilkovému lusku. Výborně se hodí do dezertů, zmrzlin, pečení, sladkých pokrmů, krémů, džemů, ale také do nápojů a kaší.
Tip: Na zadní straně najdete recept na přípravu Vanilkové panna cotty.
Vanilková pasta s mletým vanilkovým luskem Dr. Oetker
Jedinečná pasta v praktické tubě
Jedinečná Vanilková pasta Dr. Oetker je rafinovanou kombinací vanilkového extraktu z vanilky Bourbon s mletým vanilkovým luskem. Má jemnou konzistenci, díky praktickému balení v uzavíratelné tubě se snadno dávkuje a hodí se do všech velikonočních receptů. Jedno balení odpovídá přibližně 10 vanilkovým luskům. 1–2 kávové lžičky odpovídají 1 vanilkovému lusku.
Tip: Doporučujeme vanilkovou pastu nejprve rozmíchat v tekutých složkách receptu a teprve poté ji přidat do těsta. Zkuste to třeba při pečení Špenátového bezlepkového chlebíčku.
Extrakt Bourbon vanilka Madagaskar Dr. Oetker
Výjimečná vanilková chuť v kapkách
Extrakt Dr. Oetker Bourbon vanilka Madagaskar je vyroben z vysoce kvalitních vanilkových lusků, vypěstovaných na tomto nádherném africkém ostrově. Má intenzivní chuť a vůni, krásnou sirupovitou konzistenci a neobsahuje žádný alkohol, takže je ideální k ochucení pečiva, krémů, palačinek nebo nápojů. Bude se vám hodit při přípravě pohoštění pro celou rodinu i sladkých odměn pro koledníky.
Tip: Stačí jen pár kapek, abyste vylepšili chuť a vůni velikonočních dezertů. Třeba v Tartaletkách citronová tráva chuť vanilky skvěle zjemní kyselé podtóny.
Krtkův dort Green & White
Hledáte originální a jedinečný velikonoční dezert?
Chcete upéct něco originálního a zároveň potěšit děti? Sladký zelený Krtkův dort s lahodným korpusem, šlehačkovou náplní, banánem a čokoládovými vločkami rozsvítí váš stůl nejen o Velikonocích. Jedinečnou barvu mu dodává přírodní barvivo získané ze zelených rostlin. Zkuste ho ozdobit jedlými květy nebo čerstvým ovocem a překvapte své hosty svěžím jarním dezertem.
Tip: Postupujte přesně podle návodu na obalu a získejte originální velikonoční překvapení.
Premium Puding Pravá Vanilka smetanová Dr. Oetker
Oslavte příchod jara s lahodným rebarborovým koláčem
Rebarborový pudingový koláč je bezpochyby jedním z nejlahodnějších jarních dezertů. Dejte mu letos na jaře šanci, však se začátkem teplých dní přichází čas experimentovat s novými kombinacemi chutí a barev. Sladký koláč s krémovou pudingovou náplní a nakyslou rebarborou rozzáří váš velikonoční stůl. Jedinečný šmrnc mu dodává právě rebarbora, která je symbolem jara. Její ostřejší chuť krásně zjemní vláčný vanilkový puding.
Tip: Pro opravdovou jemnost sáhněte po kvalitním vanilkovém pudingu Premium Puding Pravá Vanilka smetanová
Velikonoce jsou o tradicích, radosti v kruhu rodiny a vůni domácího pečiva. S kvalitními výrobky Dr. Oetker zvládnete velikonoční pečení s lehkostí a vykouzlíte dezerty, které potěší vaše blízké a přátele. Přejeme vám sladké a šťastné svátky!
Více chutných receptů naleznete na webu: Naše recepty | Dr. Oetker.