
Už sedmým rokem je Oldřich Navrátil neodmyslitelnou tváří pořadu Receptář Prima nápadů, kde přináší inspiraci pro zahradu, dílnu i domácnost. Vedle moderování je také zkušeným hercem. Zahrál si například v populární komedii Po čem muži touží, v seriálu Vinaři ztvárnil Františka Vlčka nebo Karla Trébla v Ohnivém kuřeti. Aktuálně ho mohou diváci kromě nedělního Receptáře vídat také jako ošetřovatele slonů v denním seriálu ZOO Nové začátky.
V neděli 2. března začíná nová sezóna hobby pořadů na Primě. Tak na co se diváci mohou těšit v nových dílech Receptáře Prima nápadů?
Jako vždycky na plnou náruč nápadů, rad a inspirace! Zahrádkářům poradíme tak, aby měli co největší úrodu. S Lubošem Rychvalským v rubrice Beze ztrát budeme zase společně vařit. Postaráme se o naše čtyřnohé miláčky a také vyrobíme krásné dekorace. No, bude toho spousta jako obvykle. Tolik, že si tam každý najde něco svého a někdo třeba i něco nového, co se může stát jeho koníčkem.
Letos Receptář vstupuje už do své čtyřiadvacáté řady. Povedlo se vám přichystat nějakou novinku? Může se zdát, že to už nejde, ale ano – letos přibude nová rubrika, která se jmenuje EKO LOGICKY. Bude ji uvádět Jana Stránská, která ukáže, jak snadné je žít bez chemie. Konkrétně třeba to, jak se vyrábí domácí jogurt nebo zakládá domácí žitný kvásek. Prostě zajímavé a užitečné věci.
Stalo se vám někdy, že vás oslovují diváci Receptáře a chtějí po vás rady?
To se mně stává dost často a většinou se jim snažím předat ty rady, které se dozvím z Receptáře nově. Já jsem spíš zahrádkář a kuchař než kutil a léta mi takoví červíci žrali mrkev, pórek a petržel a nemohl jsem se jich zbavit. Až z Receptáře jsem se dozvěděl, že je odpuzují afrikány! Tak jsem je vysadil mezi zeleninu a oni zmizeli! Tak tohle je třeba úžasná rada, kterou šířím dál!
Jak už jste zmínil, jste spíše zahrádkář a kuchař, také vaříte i v Receptáři. Tak jaké nové recepty jste pak vyzkoušel i u sebe doma?
Já jsem kuchař s těmi klasičtějšími recepty – tradiční vepřo knedlo, normální guláš a řízek. Kdežto Luboš, to je kulinářská vysoká škola s originálními chuťovými kombinacemi, takže se od něj učím! Třeba mi poradil, že do hotové bramborové kaše mám rozmíchat pro plnější chuť lžíci plnotučné hořčice. Tak to zkuste, to je moc dobré!