Společnost PROBIO rozšířila svou produktovou řadu zdravých a rychlých směsí v nových krabičkách o další produkt – burger z červené pšenice. Díky skvělé chuti a rychlosti přípravy přesvědčí o svých kvalitách nejen vegetariány.
Burger plný vlákniny obsahuje směs trhanky z červené pšenice a pohanky, která je zahuštěna moukou z cizrny a červené pšenice. Výtečnou chuť doplňuje voňavé koření, bylinky a sušené houby. Vychutnat si ho můžete klasicky v housce
se zeleninovou oblohou a dresinkem nebo bramborovou kaší či šťouchanými bramborami.
Nadchne vás také jednoduchá příprava – směs stačí zalít horkou vodou, nechat nabobtnat a usmažit burgery.
Náš tip:
Do housky smažte burgery o průměru cca 6 cm a výšce 1 cm. Jako hlavní chod ke kaši nebo bramborám vytvořte kuličky nebo malé karbanátky. Abyste dosáhli zdravějšího pokrmu bez velkého množství oleje, vyzkoušejte přípravu v troubě – burgery nebo karbanátky vyskládejte na pečicí papír, pokapejte olivovým olejem a pečte cca 20 – 30 minut na 200 °C.
Červená pšenice
Červená pšenice je původní druh obiloviny. Charakteristické purpurové zbarvení jí dodávají flavonoidy (katechin, tanin) a antokyany, látky s antioxidačními účinky. Červená pšenice se výborně doplňuje se zeleninovými saláty, rizoty či zapečenými pokrmy. Využijte její osobitou barvu a zpestřete si svůj jídelníček .