Hledáte zajímavé recepty, kterými ozvláštníte svou kuchyni během jarních dní? Nechte se inspirovat chutnými pokrmy, které připravil známý kuchař Hugo Hromas z biopotravin.
Kuře v hrnci
Pro přípravu pokrmu budete potřebovat:
1 bio kuře
2 bio mrkve
1 bio pórek
¼ bio kapusta
2 bio cibule
3 stroužky bio česneku
1 badyán
500g bio těstovin
3 bio vejce
1 lžíce soli
5 kuliček pepře
Do studené osolené vody s badyánem dáme vařit kuře s česnekem a mírným varem vaříme, dokud kuře nezměkne. Do vývaru ke kuřeti přidáme očištěnou mrkev, nakrájenou cibuli, pórek a čtvrtku kapusty a zahříváme, dokud mrkev částečně nezměkne. Jako první chod podáváme horký a silný vývar.
Na druhý chod uvaříme ve vývaru těstoviny tzv. na skus a podáváme horké s kuřecím masem a nakrájenou zeleninou. Do 300ml horkého vývaru, ve kterém jsme vařili těstoviny, zašleháme tři žloutky, mícháme do zhoustnutí a vzniklou omáčkou přelijeme maso a těstoviny.