Snídaně do postele, nebo večeře u stolu? Lívance obohacené mákem a zalité švestkovým rozvarem si vás získají naprosto kdekoliv a kdykoliv. A protože jsou v pokrmu nejvýraznější švestky, vybírejte je opravdu pečlivě. Naprosto delikátní záležitostí jsou švestky s portským vínem od Perfectly Delicious. Pochoutka, která si svou dokonalostí letos vysloužila prestižní ocenění Regionální potravina v Ústeckém kraji. Ve skleničce najdete kromě tohoto voňavého ovoce také jablečnou šťávu, špetku hřebíčku a portské víno. Kombinace, která vybízí k ochutnání.
Počet porcí: 4 porce
Doba přípravy: 60 minut
Náročnost: *
Ingredience:
180 g hladké mouky
4 lžíce cukru krupice
2 lžičky kypřicího prášku
2 lžíce mletého máku
2 vejce
250 ml mléka
250 g zakysané smetany
slunečnicový olej
sklenice švestek s portským vínem od Perfectly Delicious z Ústeckého kraje
Postup:
- Nejdříve smícháme všechny sypké suroviny a dobře promícháme. Poté přilijeme mléko
a nakonec přidáme vejce. Těsto dobře propracujeme a necháme 20 min. odstát. - Mezitím švestkovou zavařeninu zlehka ohřejeme v malém rendlíku.
- Na rozpáleném lívanečníku nebo pánvi pečeme do zlatova lívance na malém množství slunečnicového oleje.
- Ještě horké lívance zalijeme švestkovým rozvarem a nahoru dáme nok ze zakysané smetany.
Zdroj fotek: Regionální potravina