Málokterá potravina dokáže lidi tak rozdělit na dva nesmiřitelné tábory jako červená řepa. Zelenina plná železa a celé řady prospěšných látek. Jedni na ni nedají dopustit, druzí zase mají pocit, že ji ani nemohou vložit do úst. A přitom je to možná jenom proto, že ještě neochutnali žádný recept, který by byl tak lahodný jako naše pomazánka. Kromě červené řepy najdete v pomazánce také žervé ze středočeské farmy Bio Vavřinec a Kosař. To, že je opravdu kvalitní, dokazuje čerstvé ocenění značkou Regionální potravina.
Počet porcí: 4 porce
Doba přípravy: 20 minut
Náročnost: *
Ingredience:
125 g Žervé z farmy Bio Vavřinec a Kosař
100 g čerstvého kozího sýra
300 g vařené řepy
vlašské ořechy
med
cukr krupice
sůl
pepř
Zdroj: regionalnipotravina.cz