Přestože se nesou zimní recepty v „hutnějším“ duchu, nezapomínejme ani na lehkou večeři v podobě salátu. Někdy si vystačíme s variantou „co dům dal“, ale proč se taky neinspirovat ozkoušeným a perfektně vyladěným receptem? V tom našem se ukrývá čekanka, listový salát, ořechy, hrušky, med a další zajímavá dochucovadla. Surovinou, která všechny ostatní dokonale propojí, je kozí sýr. Jednoznačně doporučujeme loňského vítěze Regionální potraviny v Kraji Vysočina – Pomazánkový kozí sýr bílý z BIOFARMY
DoRa s. r. o. Vyrábějí ho na rodinné ekologické farmě podle své originální receptury. Základem je pasterované kozí mléko nejvyšší kvality. Jedná se o jemnou tvarohovou pomazánku, která si vás podmaní svou lahodnou chutí.
Počet porcí: 4 porce
Doba přípravy: 20 minut
Náročnost: *
Ingredience:
400 g POMAZÁNKOVÝ KOZÍ SÝR BÍLÝ, BIOFARMA DoRa s. r. o.
130 g medu
30 ml jablečného octa
150 g oleje
200 g čekanky
200 g listového salátu
10 ml ořechového oleje
100 g ořechů
400 g hrušky
Postup:
- Do odměrky dáme olej, med a ocet a tyčovým mixérem mixujeme alespoň 2 minuty, aby vznikla emulze. Dresink dochutíme solí a pepřem.
- Hrušky nakrájíme na tenké plátky.
- Salát očistíme a opláchneme.
- Kozí sýr dáme do misky a dochutíme solí, pepřem a ořechovým olejem.
- Ve velké míse smícháme salát, nakrájenou čekanku, hrušky a dresink. Vše dobře promícháme a nandáme na talíře.
- Posypeme ořechy a na salát ještě přidáme kozí sýr.