Teplý salát z grilovaného zeleného chřestu s pošírovaným vejcem, piniovými oříšky a vypečenou pancettou
32 ks zeleného chřestu
4 vejce
60 g piniových oříšků
12 plátků pancetty
4 lžíce nasekané plocholisté petržele
50 g másla
1 vanička řeřichy
sůl
Oloupaný chřest spaříme ve vroucí vodě cca 1 minutu a poté ho vložíme do studené vody. Pancettu upečeme v troubě na pečícím papíru dozlatova. Mezitím vaříme vejce po dobu 5 minut. Spařený chřest a pinie zprudka opečeme na pánvi dozlatova. Ke konci přidáme máslo a nasekanou petrželku. Naservírovaný salát posypeme řeřichou. Můžeme podávat s bramborovou kaší.
Tip sommeliera: „Rulandské bílé Pavlov 2018 pozdní sběr je víno plné květinových a ovocných vůní, má vyvážený poměr zbytkového cukru, kyselin a také středně plnou chuť. V kombinaci s tímto pokrmem to bude velké překvapení,“ radí sommelier Petr Mašek.