Internetový prodejce potravin Rohlik.cz představuje řadu hotových pokrmů The Green Garden, ve které mohou zákazníci ochutnat lahodné připravené bowls, wrapy, bagelly či pomazánky. To vše z čistě rostlinného složení. Tato řada vznikla ve spolupráci se známou šéfkuchařkou Julií Ulrich, která ve své vlastní restauraci v Salzburgu ukazuje, jak chutné mohou rostlinné produkty být. Rohlik.cz je tak na nejlepší cestě k vytvoření největšího výběru rostlinných produktů v zemi.
Lutfia Volfová, tisková mluvčí Rohlik.cz, k tomu dodává: “Máme velkou radost, že zákazníkům můžeme představit novou vlastní veganskou řadu pokrmů The Green Garden, která jim umožní poznat, že výborné jídlo nemusí být vždy jen o mase. Rostlinné stravování je totiž prospěšné zdraví i planetě a my chceme v našem sortimentu nabídnout co nejvíce skvělých alternativ k masu, abychom zákazníky motivovali zařadit je do svého jídelníčku. ”
ČISTĚ ROSTLINNÉ!
Veškeré pokrmy řady The Green Garden připravil Rohlík ve spolupráci s Julií Ulrich, talentovanou šéfkuchařkou. Cílem bylo připravit lahodné veganské pokrmy, které si rádi dají i milovníci masa. Jak říká Julia, založila The Green Garden, aby přesvědčila lidi, že maso nemusí být každodenní součástí jídelníčku. Pro Rohlik.cz byl tento koncept unikátní, a proto se rozhodl společně s Julií založit novou 100% rostlinnou řadu, ve které se používají jen prvotřídní suroviny. Na Rohlik.cz v kategorii Plant based – The Green Garden mohou zákazníci najít výborné již hotové pokrmy, které pro ně Rohlík připravil ve své v pražské výrobně.
O Julii a o The Green Garden
Zakladatelka Green Garden Julia Ulrich ve skutečnosti chtěla studovat dějiny umění a španělštinu. Ale v určitém okamžiku měla nápad na vegansko – vegetariánskou restauraci. Posbírala všechny trendy v jídle a udělala z nich veganské speciality. V Salzburgu založila úspěšnou veganskou restauraci oblíbenou i mezi jedlíky masa a během pandemií covid19 proměnila svou restauraci v úspěšný online byznys.
Stojí za ochutnání
Řada The Green Garden nabízí pestrý výběr pokrmů, mezi kterými si vybere každý. Zákazníci tak mohou ochutnat například Crazy hot mexicana bowl, Bagel plný nelososa, No butter chicken, či Wrap neřízek. Vyzkoušet by měli také pomazánky, například s příchutí mrkve nebo chilli. Ty mohou namazat na pečivo, jíst se zeleninou nebo je přiložit jako dip k nachos.
Otázky na Julii
Jak je možné, že Vaše pokrmy chutnají tak dobře, ačkoliv v nich není žádné maso?
Odpověď je jednoduchá, protože nedělám kompromisy týkající se surovin. V mých receptech tudíž najdete pouze tu nejkvalitnější zeleninu, která pokrmům dodá tak výbornou chuť.
V čem vidíte příčinu toho, že je Váš projekt tak úspěšný?
Shrnula bych to asi tak, že jíst The Green Garden je, jako jíst duhu. Tolik barev a chutí. Barevné jídlo zkrátka dělá lidi šťastnými.
Nejširší Plant Based sortiment na trhu
Meziročně stoupá zájem o rostlinné produkty o 11 %. Průzkum společnosti Ipsos navíc ukazuje, že více rostlinných produktů chce do svého jídelníčku zařadit 28 % Čechů. Internetový prodejce Rohlik.cz jde s trendem a na svých stránkách zákazníkům nabízí kategorii Plant Based již na prvním místě. Ta sdružuje na 6 500 produktů, které jsou vhodné pro vegany nebo zákazníky, kteří se chtějí stravovat udržitelněji. Sortiment je až 2× širší než v běžných supermarketech, Rohlík však i nadále doplňuje nové značky a produkty. V současné době si tedy mohou zákazníci kromě řady Green Garden dopřát i takové speciality jako je například veganský kaviár, kešu alternativa másla či veganský parmazán. Hitem mezi zákazníky jsou pak také veganské krevety a veganskou bylinkovou pomazánku.