
Dopřát zákazníkům knedlík, jako by jej pro ně právě uvařila jejich babička nebo maminka. Musí evokovat vzpomínky na dětství a potěšit i ty nejnáročnější strávníky. To je filozofie firmy Knedlíky Láznička. Dbá proto na výběr těch nejlepších sezónních surovin z tuzemska. Jahodová sezóna začíná, a tak se nejoblíbenější ovocný knedlík vrací do nabídky. K dostání bude pravděpodobně až do konce června.
„Jahodové knedlíky patří k těm vůbec nejžádanějším knedlíkovým specialitám. Jahody pro jejich přípravu odebíráme výhradně od českých pěstitelů. V loňském roce byly ale k dostání jen pár týdnů, což nám samozřejmě sezónu razantně zkrátilo. Trvala jen necelý měsíc. Svůj díl na tom měly mrazy v květnu, které poničily plody, a poté i skokový růst teplot k letním hodnotám, tedy vše dozrálo prakticky naráz. Letos je ale výhled mnohem příznivější a vypadá to, že jahodové knedlíky budeme nabízet našim zákazníkům nejméně do konce června, “ přibližuje Petr Kosiner, šéfkuchař Knedlíky Láznička.
A kde všude můžete jahodové knedlíky zakoupit či ochutnat? Knedlíky Láznička dodávají jahodové knedlíky nejen e-shopu Rohlík.cz, ale také cateringovým společnostem nebo zařízením pro školní stravování. Tuto jejich sezónní specialitu můžete ochutnat na řadě míst v Česku, například na farmě Vraňany, která se pěstování jahod věnuje.
„V loňském roce jsme jahodových knedlíků prodali necelých 10 000 kusů. V letošním roce očekáváme nejméně dvojnásobek, a to i díky zakázkám od specializovaných gastroprovozů,“ doplňuje Vladimír Zikmunda, většinový vlastník společnosti.