Bílá čokoláda jde v ruce s mnoha sladkými pokrmy i nápoji, které mají své fanoušky po celém světě. A co se stane, když se navíc spojí s neodolatelnou chutí sladkokyselé jahody a lahodné výběrové kávy? Odpověď zná společnost HELL ENERGY, a přináší tak limitovanou edici ledové kávy HELL ICE COFFEE Pink Latte!
HELL ENERGY neustále posouvá hranice kreativity. Tentokrát propojila dvě neodolatelné chutě – sametovou bílou čokoládu s opojným jahodovým aromatem. Tato novinka složená z extraktů Arabiky a Robusty, s příměsí pravého mléka potěší milovníky osvěžujících nápojů. Světle růžová barva přidává kávě atraktivní vzhled a skvěle se vyjímá třeba ve sklenici s kostkami ledu a domácí šlehačkou. Na vrch stačí přidat nakrájené čerstvé jahody, bazalku nebo mátu, a nápoj tak rázem rozzáří přicházející horké letní dny.
„Čokoláda se ke kávě skvěle hodí a přidání bílé čokolády do nového nápoje HELL ICE COFFEE Pink Latte přináší nový neodolatelný rozměr. Je ideální pro milovníky experimentů s příchutěmi všeho druhu,” říká Olina Vlčková, trade marketing manager společnosti HELL ENERGY CZ.
Tajemství bílé čokolády – znáte ho?
Bílá čokoláda je sladkost, která se dobře kombinuje s kávou, ale skvělé chutná i jen tak samotná. Její historie se začala psát už v roce 1528, kdy mořeplavec Hernando Cortéz dovezl do Španělska pravou čokoládu – aztécký nápoj připravovaný z kakaových bobů. Trend konzumace čokolády se tak vyvíjel a rozšiřoval napříč stoletími, až v roce 1875 Henri Nestlé a Daniel Peter vynalezli mléčnou čokoládu. Bílou ale vytvořili omylem. V tehdejší válečné době, kdy bylo čerstvé mléko méně dostupné, bylo jejich původním záměrem pomocí kakaového másla vyrobit tuhý trvanlivý mléčný výrobek. A tak v roce 1930 vznikla bílá čokoláda, která byla uvedena na trh pod jménem Galak.
Jednou z jedinečných a pozoruhodných vlastností bílé čokolády je její slonovinová až světle žlutá barva. Za tu vděčí svému složení – na rozdíl od hořké či mléčné čokolády neobsahuje totiž bílá čokoláda kakaový prášek. Skládá se především z kakaového másla, které se získává lisováním mletých kakaových bobů. Kakaový prášek oddělený od oleje se poté nalije do forem a nechá se ztuhnout. Následně se z forem vyklopí, rozdělí se na menší kousky a při výrobě se s ním nakládá stejně jako s kakaovou hmotou. Mistři čokolády se často přou, zda lze bílou čokoládu za čokoládu vůbec považovat. Její chuť je ale tak výjimečná, že si i přesto našla cestu k chuťovým pohárkům mnoha milovníků této delikatesy!
Čokoláda a jahoda v jedinečné symbióze
Bílá čokoláda má mnoho podob a využití. Díky své jemné chuti a krémovému složení je ideální pro doladění tradičních dezertů a neobvyklých pokrmů. Navíc se skvěle kombinuje s ovocem jako jsou jahody či maliny, které dodávají její chuti hloubku a zajímavý kontrast.
„Právě díky její jemnosti a skvělým možnostem byla bílá čokoláda zvolená novou sezonní příchutí HELL ICE COFFEE. Věříme, že kombinace jahod a bílé čokolády bude letos stejný hit, jako naše ověřené stálice HELL ICE COFFEE příchutě Salted caramel a Coconut,“ dodává Olina Vlčková.
HELL ICE COFFEE Pink Latte je balený v klasické recyklovatelné, snadno skladné plechovce, která se vyznačuje novým atraktivním designem. Vychutnat si jej tak můžete jednoduše kdykoliv během dne. Navíc neobsahuje žádné konzervační látky, syntetická sladidla nebo umělá barviva. Novinka bude brzy dostupná ve vybraných českých prodejnách.