Ve dnech 22.–27. srpna 2024 se v Českých Budějovicích uskuteční padesátý ročník mezinárodního agrosalonu Země živitelka. Největší akce zaměřené na zemědělský sektor v zemi se vůbec poprvé zúčastní Lidl Česká republika. Obchodní řetězec představí zajímavé projekty a odprezentuje produkty svých privátních značek. Návštěvníci se mohou těšit na bohatý program, který nabídne nejen zábavu, ale i příležitost setkat se s řadou zajímavých hostů.
Lidl Česká republika se k události připojí se speciálním programem, který je zaměřen na rodiny s dětmi i na odbornou veřejnost. Návštěvníci se mohou těšit na pestrý program plný workshopů, ochutnávek a zajímavých aktivit. „Jsme hrdí, že můžeme být součástí výstavy Země živitelka a oslavit tak její 50. výročí. Pro návštěvníky jsme si připravili pestrý program. Těšit se mohou na ochutnávky, kulinářská vystoupení renomovaného kuchaře Romana Pauluse a setkání s Jakubem Vágnerem, ambasadorem projektu Lidl les,“ uvedla mluvčí společnosti Lidl Česká republika Eliška Froschová Stehlíková.
Pro děti i jejich rodiče je připraveno mnoho zábavných a edukačních aktivit. Návštěvníci se budou moci zúčastnit různých workshopů, například na téma zdravé svačinky na školní rok, a seznámit se s projekty, jako jsou Jedlé školní zahrady, Lidl les a Srdce dětem. Speciální zóna pro děti nabídne nejen zábavu, ale i možnost naučit se více o zdravém stravování a ekologii.
Návštěvníci se po celých šest dní v 11:00 a 15:00 mohou těšit na kuchařskou show Romana Pauluse, který na hlavním pódiu předvede své kuchařské techniky. Po každé show bude následovat autogramiáda, kde budou mít milovníci gastronomie příležitost se s kuchařem osobně setkat. Expozice přinesou možnost vyzkoušet privátní značky společnosti Lidl a ochutnat širokou škálu produktů. „O české potraviny je mezi našimi zákazníky stále větší zájem, snažíme se je proto v našich prodejnách nabízet co nejvíce. Za výrobky našich privátních značek stojí řada významných českých výrobců, a to především v oblasti čerstvých potravin, tedy ovoce a zeleniny, pečiva, masa a mléčných výrobků,“ uzavřela Eliška Froschová Stehlíková.