Krémové polévky zažívají každoročně velký boom. Aby taky ne! Pořádná porce husté polévky pohladí na duši a prohřeje celé tělo. Vyzkoušejte naši česnekovou, která je lehká na přípravu a potřebujete na ni minimum ingrediencí. Chuť zvýrazněte naším tajným esem v rukávu – Lesním špekem – dřevorubeckým bokem speciál od
Ing. Michala Šnebergra, který provozuje vlastní uzenářskou řemeslnou výrobnu v Železné Rudě. Výrobky výjimečné kvality navazují na historickou šumavskou výrobu uzenin, vyznačující se výraznou chutí po uzení a trvanlivostí. Produkt Lesní špek – dřevorubecký speciál získal v roce 2021 značku kvality Regionální potravina pro Plzeňský kraj. Více se dozvíte na webu: http://www.reznictvisnebergr.cz/.
Počet porcí: 4 porce
Doba přípravy: 40 min.
Náročnost: *
Ingredience:
3 palice česneku
300 g brambor
100 g cibule
300 ml smetany
600 ml zeleninového vývaru
250 g Lesní špek – dřevorubecký bok speciál od Ing. Michal Šnebergr
20 ml oleje
20 g rozmarýnu
sůl, pepř
chléb
Postup:
1.Česnek dáme péct v celku do trouby na 180 stupňů na 25 minut.
- Cibuli nakrájíme najemno a zpěníme na oleji. Přidáme nakrájené brambory, rozmarýn
a orestujeme. Zalijeme zeleninovým vývarem a smetanou. - Přidáme pečený vyloupaný česnek a vše provaříme 30 minut.
Dochutíme solí a pepřem.
- Špek nakrájíme na kousky a orestujeme na pánvi.
- Chléb nakrájíme na tenké plátky a opečeme na pánvi. Zdroj regionalnipotravina.cz