Pizza může mít mnoho podob – od klasické neapolské, přes kultovní pizzu s vyšším těstem ve stylu Chicaga, až po tu domácí, kterou si každý upraví dle vlastní chuti. Tajemství skvělé pizzy však nespočívá jen v ingrediencích či tloušťce těsta. Pokud si chcete připravit tuto oblíbenou pochoutku i ve vlastní kuchyni, investujte do kvalitní pizza pece.
Kreativitě se meze nekladou
Základem chutné pizzy je těsto. Pro začátek můžete využít náš osvědčený základní recept, který jsme pro vás připravili. Odvážnější mohou s těstem různě experimentovat. Na základ těsta lze využít pro odlehčení jogurt nebo i chlebový kvásek. Poté přichází ona kreativní fáze, a to výsledné ladění chuti pizzy. Ať už máte rádi klasiku v podobě margarity nebo jste spíš fanouškem kombinovaných chutí, je jen na vás, co si zvolíte.
Pořádně rozpálit!
Největším úskalím přípravy domácí pizzy je vysoká teplota, které běžná domácí trouba nedokáže dosáhnout. Pokud si tedy pizzu doma připravujete častěji a chcete, aby chutnala jako z oblíbené pizzerie, vyplatí se investovat do speciální pece. Pizzaiolo, první domácí pizza pec od značky Sage, dosáhne teploty až 400 stupňů, a díky tomu dokáže upéct autentickou italskou pizzu již za dvě minuty.
Při přípravě pizzy stačí zvolit některý ze 7 přednastavených programů, nebo si teplotu nastavit manuálně. Pec byla navržena tak, aby pizza seděla přímo nad topnými tělesy tak, že se sálavé teplo zdola postará o perfektní propečení těsta. V kombinaci s přímým ohřevem, který zajišťují nezávislá topná tělesa se systémem ELEMENT IQ dosáhnete také dokřupava propečených okrajů, stejně tak i dokonalého roztavení sýrů.
Univerzální pomocník
Křupavou domácí pizzou však možnosti využití pece Pizzaiolo ani zdaleka nekončí. Můžete v ní vyzkoušet i další z italských pochoutek, kterou je například foccacia, nebo sladké skořicové šneky. K jejich přípravě vám poslouží pánev s odnímatelnou rukojetí, která je součástí výbavy. Stejně jako v případě pizzy, ani zde se vaší kreativitě meze nekladou, a proto naše recepty berte jako inspiraci k dalším chutným experimentům.