Silvestr a Nový rok je ve znamení oslav, dobrého jídla a pití. Tyto dny se jen těžko obejdou bez chlebíčků a jednohubek po kterých může být druhý den těžko. Nevzdávejte se naděje na zdravé pohoštění. Díky receptům od NATURHAUSE si již nemusíte lámet hlavu nad recepty na odlehčené varianty chutných pomazánek.
Suroviny: 100 g tvrdého sýra 20 % tuku, 100 g Lučiny LINEA, 1 bílý jogurt do 3 % tuku, hrst mungo klíčků (nebo ideálně ředkvičkové klíčky), 1 stroužek česneku, sůl, pepř
Postup: Tvrdý sýr nastrouhejte najemno, smíchejte s Lučinou, bílým jogurtem a hrstí klíčků. Vše rozmixujte ponorným mixérem. Dochuťte prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Pomazánku natírejte na toasty FIBROKI nebo kolečka okurky.
Video k receptu najdete zde.
Silvestrovské jednohubky s lososem
Suroviny: 1 cottage, nízkotučný tvaroh, 2 stroužky česneku, pepř, uzený losos 50–70 g, čerstvý kopr na ozdobení, 1 citron, okurka nebo toasty FIBROKI jako podklad
Postup: Smíchejte tvaroh se sýrem cottage, ochuťte prolisovaným česnekem a pepřem dle chuti. Vzniklou pomazánku natřete buď na kolečka okurky nebo na toasty FIBROKI, ozdobte kouskem uzeného lososa, snítkou kopru a zakápněte šťávou z čerstvého citronu.
Video k receptu najdete zde.
Pomazánka z červené řepy
Suroviny: 1 nízkotučný tvaroh, 2 stroužky česneku, 1 červená cibule, 1 uvařená červená řepa, toasty FIBROKI, na ozdobu hroznové víno, cibule
Postup: Cibuli nastrouhejte najemno, česnek prolisujte. Uvařenou nebo opečenou červenou řepu nastrouhejte nahrubo. Smíchejte cibuli, česnek, řepu a nízkotučný tvaroh. Pomazánku natírejte na toasty FIBROKI a ozdobte půlkami hroznového vína a kolečky cibule.