Přejít na obsah
11. 7. 2025
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Spotify

Life4you.cz

lifestyle, kultura, cestování …

  • LIFESTYLE
    • DOMÁCÍ MAZLÍČCI
    • KOSMETIKA
    • PRO MUŽE
    • PRO ŽENY
    • PRO DĚTI
    • TECHNOLOGIE
  • CESTOVÁNÍ
    • PO EVROPĚ
    • PO ČECHÁCH
    • S Life4you NA CESTÁCH
    • ZOO, BOTANICKÁ ZAHRADA
  • ZDRAVÍ
  • BYDLENÍ
  • GASTRONOMIE
    • SVĚT PIVA
    • SVĚT VÍNA
    • VAŘENÍ
  • KULTURA
    • FILM
    • DIVADLO
    • HUDBA
    • KNIHY
    • GALERIE, MUZEA, VÝSTAVY
    • TV – ROZHLAS
  • AUTO – MOTO
  • SPORT
  • ZPRÁVY
    • Z DOMOVA
    • ZE SVĚTA
  • TESTY
  • SOUTĚŽE
podcasty
  • Domů
  • GASTRONOMIE
  • VAŘENÍ
  • Recepty z českého masa Vocílka od BILLY
  • VAŘENÍ

Recepty z českého masa Vocílka od BILLY

Life4you.cz - MP 28. 10. 2023 3 min čtení
Billa Vocilka 1

Vepřový řízek s bramborovou kaší

Billa, Vocílka

Vepřový řízek

Pro 4 osoby

  • 800 g vepřového masa
  • hladká mouka na obalení
  • 3 vejce
  • 40 ml mléka
  • strouhanka na obalení
  • sádlo na smažení (nebo olej a máslo)
  • česnek na potření
  • sůl
  • pepř

 

Pro 2 osoby

  • 400 g vepřového masa
  • hladká mouka na obalení
  • 2 vejce
  • 20 ml mléka
  • strouhanka na obalení
  • sádlo na smažení (nebo olej a máslo)
  • česnek na potření
  • sůl
  • pepř

 

 

Maso lehce naklepeme. Řízky osolíme, opepříme, potřeme česnekem a obalíme v klasickém trojobalu (mouka, vajíčko, strouhanka). Rozpálíme si v pánvi sádlo a nebo olej a máslo a řízky na něm z obou stran smažíme dozlatova. Pokládáme na ubrousek, abychom se zbavili přebytečného tuku.

 

Domácí majonéza

Žloutky osolíme, přidáme hořčici, ocet a začneme vše šlehat (buď v kuchyňském robotu, či metličkou ručně), až se směs spojí, pomaličku nejprve po kapkách, následně malým pramínkem přiléváme olej. Jakmile směs houstne, můžeme olej přilévat rychleji, ale nepřestáváme míchat. Majonézu dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.

 

Bramborová kaše

Pro 4 osoby

  • 600 g brambor varný typ C
  • 150 g másla
  • 50 ml mléka
  • sůl
  • muškátový oříšek

Pro 2 osoby

  • 300 g brambor varný typ C
  • 75 g másla
  • 25 ml mléka
  • sůl
  • muškátový oříšek

 

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, uvaříme v osolené vodě absolutně doměkka. Brambory přecedíme a propasírujeme přes pasírovač na brambory, přidáme studené a na kostičky nakrájené máslo a teplé mléko. Dochutíme muškátovým oříškem a solí. Vše pomocí kuchyňské stěrky vypracujeme do hladké kaše.

 

Vepřová kýta s houbovo-koprovou omáčkou

Billa Vocilka 3Pro 4 osoby

  • 800 g vepřového masa
  • 80 g másla
  • 200 g kořenové zeleniny
  • 1 cibule
  • 4 bobkové listy
  • 200 ml bílého vína
  • 70 g sušených hříbků
  • 200 g lišek (hříbků)
  • 70 g kyselých okurek
  • 150 ml smetany
  • 20 g kopru
  • olej na orestování
  • kmín
  • sůl
  • pepř

Pro 2 osoby

  • 400 g vepřového masa
  • 40 g másla
  • 100 g kořenové zeleniny
  • menší cibule
  • 2 bobkové listy
  • 100 ml bílého vína
  • 35 g sušených hříbků
  • 100 g lišek (hříbků)
  • 35 g kyselých okurek
  • 75 ml smetany
  • 10 g kopru
  • olej na orestování
  • kmín
  • sůl
  • pepř

 

 

Maso osušíme, osolíme a opepříme. Pánev s olejem rozpálíme a maso zprudka opečeme a vyjmeme z pánve. Do pánve přidáme máslo, najemno nakrájenou cibuli a očištěnou na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. Vše důkladně zarestujeme, vhodíme bobkový list, zalijeme bílým vínem a necháme vyvařit. Přidáme sušené hříbky, zalijeme vodou a dusíme doměkka. Mezitím si na oleji orestujeme lesní houby, osolíme a okmínujeme. Do hotové omáčky vložíme houby, na kostičky nakrájené okurky, zjemníme smetanou a dochutíme nasekaným koprem (dle hustoty zahustit jíškou).

Tags: recepty vaření

Pokračovat ve čtení

Předchozí článek: Za objevem kontaktních čoček stojí dětská stavebnice Merkur
Další článek: Marek Dvořák: Mezi nebem a pacientem Drama, dojetí, smích, slzy i poučení v knižním rozhovoru Martina Moravce se svérázným lékařem letecké záchranky Markem Dvořákem

Trendy

Po více než 300 letech byly identifikovány ostatky významného barokního lékaře Jana Františka Löwa z Erlsfeldu Jana Františka Löwa z Erlsfeldu, Národní muzeum, 1

Po více než 300 letech byly identifikovány ostatky významného barokního lékaře Jana Františka Löwa z Erlsfeldu

11. 7. 2025
Frýdlantský hrad a zámek pomyslně bourá bariéry – interiéry jsou nyní přístupné i osobám imobilním Frýdlantský hrad , cestování, 2

Frýdlantský hrad a zámek pomyslně bourá bariéry – interiéry jsou nyní přístupné i osobám imobilním

11. 7. 2025
Brazilský víkend v Zoo Praha Zoo Praha 1 3

Brazilský víkend v Zoo Praha

11. 7. 2025
Nenechte si hudební festival zkazit deštěm, zimou, horkem ani dalšími nepříjemnostmi. Jak se obléci a co nezapomenout? hudební festival, Trenýrkárna.cz 4

Nenechte si hudební festival zkazit deštěm, zimou, horkem ani dalšími nepříjemnostmi. Jak se obléci a co nezapomenout?

11. 7. 2025
Projekt Učme se přežít spouští edukativní e-book pokrývající všechny aspekty života motorkáře Učme se přežít, auto, moto, 5

Projekt Učme se přežít spouští edukativní e-book pokrývající všechny aspekty života motorkáře

11. 7. 2025
Psí abeceda lásky a oddanosti: Objevte fascinující svět plemen od M po… (třináctá část) pudl 2 6

Psí abeceda lásky a oddanosti: Objevte fascinující svět plemen od M po… (třináctá část)

11. 7. 2025

Související články

Gazpacho: Tekuté slunce Andalusie – Dokonale osvěžující chuť léta Gazpacho 1
3 min čtení
  • VAŘENÍ

Gazpacho: Tekuté slunce Andalusie – Dokonale osvěžující chuť léta

10. 7. 2025
Sladká letní rychlovka se skyrem – borůvkový koláč plný antioxidantů Borůvkový rychlokoláč , pečení, recept
3 min čtení
  • VAŘENÍ
  • GASTRONOMIE

Sladká letní rychlovka se skyrem – borůvkový koláč plný antioxidantů

10. 7. 2025
Okurková sezóna: Jak zavařit křupavé nakládačky krok za krokem Zavarovani okurek 2
4 min čtení
  • VAŘENÍ
  • GASTRONOMIE

Okurková sezóna: Jak zavařit křupavé nakládačky krok za krokem

9. 7. 2025
Letní kuře z grilu s bramborami z uhlí, rajčátky a medovo-hořčičným dipem letní kuře z grilu
3 min čtení
  • VAŘENÍ
  • GASTRONOMIE

Letní kuře z grilu s bramborami z uhlí, rajčátky a medovo-hořčičným dipem

8. 7. 2025
Královnou letních oslav je italská rozkvetlá focaccia rozkvetlá focaccia
4 min čtení
  • VAŘENÍ
  • GASTRONOMIE

Královnou letních oslav je italská rozkvetlá focaccia

7. 7. 2025
Voňavé léto na plechu: nadýchaný koláč ze sezónního ovoce nadýchaný koláč ze sezónního ovoce, babiččina volba
3 min čtení
  • VAŘENÍ
  • GASTRONOMIE

Voňavé léto na plechu: nadýchaný koláč ze sezónního ovoce

6. 7. 2025

Další web life4you.cz

Křižovatka chutíKřižovatka chutí

PODCASTY

REKLAMA

Hambalek-DESIGN

ARCHIV ČLÁNKŮ

Červenec 2025
Po Út St Čt Pá So Ne
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
« Čvn    

Odběr newsletteru

registrace 

Možná jste přehlédli

Po více než 300 letech byly identifikovány ostatky významného barokního lékaře Jana Františka Löwa z Erlsfeldu Jana Františka Löwa z Erlsfeldu, Národní muzeum,
2 min čtení
  • GALERIE, MUZEA, VÝSTAVY
  • KULTURA

Po více než 300 letech byly identifikovány ostatky významného barokního lékaře Jana Františka Löwa z Erlsfeldu

11. 7. 2025
Frýdlantský hrad a zámek pomyslně bourá bariéry – interiéry jsou nyní přístupné i osobám imobilním Frýdlantský hrad , cestování,
3 min čtení
  • PO ČECHÁCH
  • CESTOVÁNÍ

Frýdlantský hrad a zámek pomyslně bourá bariéry – interiéry jsou nyní přístupné i osobám imobilním

11. 7. 2025
Brazilský víkend v Zoo Praha Zoo Praha 1
2 min čtení
  • ZOO, BOTANICKÁ ZAHRADA
  • CESTOVÁNÍ

Brazilský víkend v Zoo Praha

11. 7. 2025
Nenechte si hudební festival zkazit deštěm, zimou, horkem ani dalšími nepříjemnostmi. Jak se obléci a co nezapomenout? hudební festival, Trenýrkárna.cz
5 min čtení
  • LIFESTYLE

Nenechte si hudební festival zkazit deštěm, zimou, horkem ani dalšími nepříjemnostmi. Jak se obléci a co nezapomenout?

11. 7. 2025
  • Spolupracujeme
  • Nabídka inzerce
  • GDPR
  • info@life4you.cz
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Spotify
Copyright © 2021 - 2025 Všechna práva vyhrazena.
Spravovat Souhlas
Abychom poskytli co nejlepší služby, používáme k ukládání a/nebo přístupu k informacím o zařízení, technologie jako jsou soubory cookies. Souhlas s těmito technologiemi nám umožní zpracovávat údaje, jako je chování při procházení nebo jedinečná ID na tomto webu. Nesouhlas nebo odvolání souhlasu může nepříznivě ovlivnit určité vlastnosti a funkce.
Funkční Vždy aktivní
Technické uložení nebo přístup je nezbytně nutný pro legitimní účel umožnění použití konkrétní služby, kterou si odběratel nebo uživatel výslovně vyžádal, nebo pouze za účelem provedení přenosu sdělení prostřednictvím sítě elektronických komunikací.
Předvolby
Technické uložení nebo přístup je nezbytný pro legitimní účel ukládání preferencí, které nejsou požadovány odběratelem nebo uživatelem.
Statistiky
Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro statistické účely. Technické uložení nebo přístup, který se používá výhradně pro anonymní statistické účely. Bez předvolání, dobrovolného plnění ze strany vašeho Poskytovatele internetových služeb nebo dalších záznamů od třetí strany nelze informace, uložené nebo získané pouze pro tento účel, obvykle použít k vaší identifikaci.
Marketing
Technické uložení nebo přístup je nutný k vytvoření uživatelských profilů za účelem zasílání reklamy nebo sledování uživatele na webových stránkách nebo několika webových stránkách pro podobné marketingové účely.
Spravovat možnosti Spravovat služby Správa {vendor_count} prodejců Přečtěte si více o těchto účelech
Zobrazit předvolby
{title} {title} {title}