Ingredience:
2 větší kuřecí prsa, nakrájená na kostky
1 balení širokých nudlí či jiných těstovin
3 šálky kuřecího vývaru
½ šálku sušených rajčat (bez oleje)
½ lžíce italského koření (směs bazalky, oregana, rozmarýnu, tymiánu, možná i šalvěje a koriandru)
1 stroužek protlačeného česneku
2 šálky baby špenátu
¾ šálku Skyru
¾ šálku cottage cheese
²/3 šálku nastrouhaného parmazánu
¼ šálku čerstvé bazalky
½ lžičky soli
¼ lžičky mletého pepře
- Do hrnce nalijeme trochu olivového oleje, zahřejeme, přidáme rozmačkaný česnek, sušená rajčata a italské koření a půl minuty prohříváme.
- Poté vložíme kuře a 2 až 3 minuty opékáme do hněda ze všech stran, pak přilijeme vývar.
- Přidáme nevařené těstoviny tak, aby byly ponořeny ve vývaru.
- Přiklopíme pokličkou a dusíme tři minuty.
- Zatímco se kuře vaří, smícháme do hladka Skyr a cottage cheese.
- Odklopíme pokličku a z hrnce necháme odpařovat přebytečnou tekutinu, ale tak, aby se těstoviny uvařily do měkka.
- Pak vmícháme špenát, bazalku i Skyr a cottage cheese s parmazánem a pořádně zamícháme.
- Servírujeme.