Rádi byste oslavili svátek zamilovaných v pohodlí domova, ale netroufáte si na přípravu slavnostní večeře? Se správnými pomocníky od značky Sage vyčarujete několikachodové valentýnské menu i ve vlastní kuchyni. Naše recepty na předkrm, hlavní chod i dezert nejsou nijak náročné, zaberou minimum času a poradí si s nimi nejen dámy, ale i pánové.
Kouřový „wow efekt“
Finger food, kanapky či jednohubky servírované jako předkrm jsou vždy sázkou na jistotu – navnadí chuťové pohárky a před hlavním chodem tak akorát zasytí. Výborné jsou například mozzarella špízy nebo kanapky s pomazánkou. Zabrousit můžete i do francouzské kuchyně a připravit crudités, což jsou kousky syrové zeleniny namáčené v dipu. Ať už vyberete cokoliv, tím, co z nejjednodušší jednohubky vytvoří gurmánský zážitek, je jemná kouřová příchuť a aroma, jichž dosáhnete pomocí udící pistole Sage BSM600. Ta na přípravu studeného dýmu využívá štěpky ze dřeva jabloně nebo bílého ořechu a můžete ji použít na finální úpravu masa, zeleniny, ryb i nápojů. Ano, čtete správně. My doporučujeme například zauzený Sidecar, tedy koktejl, který připravíte z koňaku, Cointreau, citrónové šťávy, cukrového sirupu, špetky černého pepře a ledu. Udící pistoli Sage the Smoking Gun potom použijte na přípravu uzeného cukru, ve kterém namočíte okraje sklenice, a též na zauzení koktejlu přímo v šejkru.
Pod taktovkou mistra
Na perfektně připraveném steaku si rádi pochutnají pánové i dámy. Jak ale přichystat uprostřed února a ve vlastní kuchyni maso propečené přesně podle vašich preferencí, jež nebude vyschlé? Hodně záleží na kvalitě steaku, který vyberete, ale rozhodně nepodceňujte ani gril, který při přípravě využijete. Elektrický kontaktní gril Sage BGR820 je ideální pro přípravu různých druhů masa, ryb, zeleniny i sendvičů. Senzory v grilovacích deskách se speciální povrchovou úpravou quantanium detekují pokles teploty při položení pokrmu na gril a vyrovnávají ho zvýšením toku tepla v dané oblasti. Grilování je tak rovnoměrnější a rychlejší než na běžných grilech. Gril využijete po celý rok – uvnitř i na zahradě. Jako recept na valentýnský hlavní chod jsme pro vás vybrali grilovanou roštěnou z mladého býka. Vhodnou přílohou je kukuřičný klas spolu s podélně rozkrojenou paličkou česneku, které po ugrilování potřete rozehřátým máslem a podle chuti osolíte. Podávejte s opečenou bílou bagetou.
TIP šéfkuchaře Sage
Pokud si potrpíte na opravdu dokonalém výsledku, zkuste si steak připravit den dopředu metodou sous-vide. O vaření ve vakuu při konstantní nízké teplotě se postará multicooker Sage SPR680. A jak na perfektně propečený hovězí steak? Zavakuované maso vložíte do vody o teplotě 63 °C a necháte ho tam dvě hodiny. Finální steak před podáváním opečete na dobře rozpálené pánvi s trochou oleje minutu z obou stran. Nádherně křehké a šťavnaté maso, které lze připravit pouze metodou sous-vide, vám za toto čekání rozhodně stojí.