Nově si můžeme svůj jídelníček zpestřit jedinečnou novinkou – vuňákem! Svou rostlinnou alternativu tuňáka k příležitosti dnešního Světového dne tuňáků uvedla na trh značka Garden Gourmet. Novinka je bohatá na bílkoviny, vlákninu a Omega-3 mastné kyseliny. Vuňák je první veganskou „rybou“ v portfoliu značky a také jedním z prvních výrobků svého druhu na našem trhu.
Nejnovější přírůstek do rodiny Garden Gourmet je vyroben z hrachového proteinu, díky čemuž na 100 gramů výrobku obsahuje více než 22 gramů bílkovin! Stejně jako opravdová ryba i vuňák obsahuje Omega-3 mastné kyseliny, které přispívají k normální funkci mozku, správné činnosti srdce a udržení normálního krevního tlaku. I to je jeden z důvodů, díky kterým se novinka pyšní písmenem B na „výživovém semaforu“ Nutri-Score.
V chuťových testech 81 % lidí uvedlo, že vuňák chutná podobně jako jeho živočišný protějšek,[1] takže je ideální do těstovinových omáček, salátů, sendvičů i na pizzu. Prostě všude tam, kde byste si vychutnali i klasického tuňáka.
Uzavíratelné skleněné balení je na rozdíl od klasických hliníkových plechovek znovupoužitelné, díky čemuž je i šetrnější k přírodě. Obal je tak v souladu s dlouhodobými ekologickými cíli značky, která se mimo jiné zavázala, že bude do konce roku 2022 zcela uhlíkově neutrální.
Novinka je dostupná ve vybraných obchodech a online supermarketech.
Doporučená maloobchodní cena za 175g balení Garden Gourmet Thun-Visch je 119,90 Kč.
[1] Spotřebitelský test byl realizován v Německu, dotazovanou skupinou byli flexitariáni (lidé, kteří se stravují spíše vegetariánsky a maso nebo ryby jedí příležitostně).