Pocity spěchu a únavy prožívá v předvánočním shonu nejedna z nás. Nezapomínejte proto na péči o sebe nejen z venku, ale i zevnitř. Inspirujte se senzačním nápojem zvaný zlaté mléko.
Co se skrývá pod tímto názvem?
Zlaté nápoje jsou tradiční ajurvédské drinky s kurkumou, které jsou výborným pomocníkem nejen proti podzimním a zimním depresím, ale také na posílení imunity a trávení. Navíc i výborně chutnají. Pojďme se podívat na to, jak se takový zlatý zázrak dělá.
Zlaté mléko podle NATURHOUSE
Příprava trvá jen několik minut
Nejprve si připravíme pastu
Na zhruba půl hrnku vody přidáme čtvrt hrnku kurkumy a půl lžičky mletého černého pepře. Za stálého míchání vaříme na mírném plameni do zhoustnutí (nesmí mít hořkou chuť). Poté necháme vychladnout, dáme do uzavíratelné sklenice a uchováváme v lednici.
Konečná příprava zlatého mléka
Na konečnou přípravu zlatého mléka přivedeme k varu mandlové či kokosové mléko, přidáme lžičku kokosového oleje a čtvrt lžičky kurkumové pasty. Necháme zchladnout cca na 40 °C a dochutíme trochou medu a skořice.
- kurkuma
- černý pepř
- voda
- rostlinné mléko (mandlové, makové či kokosové)
- kokosový olej
- med, skořice
Zlaté mléko rozhodně stojí za to zařadit do svého jídelníčku. Doporučujeme vyzkoušet i variantu s přidáním šťávy z pomeranče.
Více receptů a tipů na zdravější stravování najdete na www.naturhouse-cz.cz