Pro přípravu pokrmu budete potřebovat:
500g prorostlého bio vepřového bůčku s vrstvou sádla a kůží
1 lžička jedlé sody
1 lžíce soli
2ks hlávkového bio salátu
2 svazky bio ředkviček
2 bio mrkve
1 bio červená cibule
100ml bio olivového oleje
1 lžíce bio vinného octa
2 krajíce bio kvasového pšeničného chleba
Bůček nakrájíme i s kůží na silnější plátky a každý plátek několikrát nakrojíme na straně, kde není kůže. Kůži na bůčku potřeme jedlou sodou a necháme krátce odležet. Potom bůček opláchneme, do pánve nalijeme vodu, osolíme plátky bůčku dáme vařit. Vaříme, dokud se všechna voda nevyvaří a na mírném plameni pokračujeme v opékání na sádle, které se z bůčku uvolnilo, dokud se kůže nevysmaží dokřupava. Než se tak stane, opláchneme hlávkový salát, očistíme zeleninu a nachystáme si jednoduchý salát se zálivkou z olivového oleje a vinného octa. Krajíce chleba nakrájíme na krutony a opečeme dozlatova na sádle, ve kterém se připravoval bůček. Hotový zlatavý a křupavý bůček podáváme na salátu s chlebovými krutony.