Palačinky, kdo by je nemiloval! Těmi se zavděčíte nejen dětem, ale i dospělým. Do těsta můžete zakomponovat ovesné vločky, které se velmi dobře tráví a díky obsahu lehce rozpustné vlákniny dokážou usměrňovat hladinu cholesterolu a glukózy v krvi. Pokud nemáte na pomazání domácí ovocnou pochoutku, jednoznačně doporučujeme výběrový džem Višně s rumem od Renaty Zezulkové, vítěze Regionální potraviny ve Zlínském kraji. Lákavě černé šťavnaté višně pochází ze sadů v nedalekých Buchlovicích a z rodinného sadu v Bílých Karpatech. Jejich nasládlou chuť s jemnou kyselinkou perfektně doplňuje voňavý rum.
Počet porcí: 4 porce
Doba přípravy: 30 minut
Náročnost: **
Ingredience:
400 g ovesných vloček
300 ml plnotučného mléka
lžička kypřicího prášku
2 lžičky skořice
2 lžíce medu
150 g džemu Višně s rumem od Renaty Zezulkové
250 g polotučného tvarohu
100 g vlašských ořechů
Postup:
- 300 g vloček rozmixuje najemno, přidáme mléko, kypřicí prášek, lžíci medu, špetku soli, lžičku skořice a pořádně promícháme.
- Rozpálíme si pánev se lžící oleje a uděláme palačinky.
- Palačinky namažeme džemem a zarolujeme.
- Tvaroh vymícháme a lehce pocukrujeme.
- 100 g vloček, lžíci medu, ořechy a lžičku skořice smícháme v míse a promícháme. Směs vysypeme na plech s pečicím papírem a pečeme na 160 °C 15–20 minut.
Zdroj: regionalnipotravina.cz