
Grilovací sezóna je opět tady! Dny se prodlužují, počasí láká ven a s tím přichází ideální příležitost užít si společné chvíle s rodinou či přáteli u dobrého jídla. Ať už preferujete maso, ryby, zeleninu nebo vegetariánské varianty, s kvalitním vybavením bude grilování nejen snazší, ale i zábavnější. Orion – domácí potřeby, tradiční český výrobce kuchyňských potřeb a náčiní, přináší inspiraci a tipy pro všechny, kdo si chtějí grilovací sezónu opravdu užít.
Češi milují grilování – je to příležitost k setkávání, radosti a dobrému jídlu.
Kompletní výbava pro každého grilmistra
Grilmistra nedělá jen skvěle naložené maso, ale také kvalitní nádobí. Víte, které grilovací náčiní nesmí chybět na žádné grilovačce?
Grilovací souprava v kufříku (8 ks) – profesionální vzhled, snadné přenášení, robustní materiály. Ideální pro domácí i outdoorové grilování. Celá sada je vyrobená z kvalitní nerezové oceli a obsahuje obracečku a vidličku, obě o délce 34,5 cm, dále mašlovačku o délce 32 cm, kleště o délce 34 cm a čtyři jehly na špíz o délce 25 cm. Kromě jehel na špíz je náčiní opatřeno praktickou rukojetí pro jeho pohodlnější držení.
Součástí je i kufříkové pouzdro s uchem, které usnadňuje přenášení sady. Můžete ji tak vzít i s sebou na dovolenou, pod stan či k táboráku. Výhodou je i snadná údržba pomůcek – kromě mašlovačky lze všechno mýt v myčce. V případě potřeby je navíc můžete zavěsit.
Grilovací mřížka na hamburgery – konec rozpadajícím se karbanátkům! Mřížka drží vše pevně na místě a umožňuje snadné otáčení. V praktické mřížce lze připravit nejen pstruha, filet z lososa, kapří podkovy, ale i pořádný kus šťavnaté krkovičky, špízy, zeleninu, cuketu i kukuřici. Hranatá mřížka je vyrobena z pochromovaného kovu, usnadní otáčení grilovaných pochoutek. Velká grilovací plocha umožní také opékání až 6 hamburgerů najednou. ORION nabízí širokou paletu praktických grilovacích mřížek na různé druhy pokrmů.
Vidlice na trhané maso – vychutnejte si dokonale natrhané vepřové či hovězí maso bez námahy. Šest hrotů a jedna pevná rukojeť pomůže s přípravou trhaného masa do sendvičů, baget a hamburgerů. Se sadou 2 vidlic to nebude problém. Pomalu pečená krkovička, vepřová plec nebo hovězí zadní se na tuto specialitku perfektně hodí. Vidlice lze ale také využít k pohodlnému držení masa při porcování nebo napichování špízů.
RECEPT
Mateřídouškové marinované kuřecí špízy TEMPERATIO na gril
- Použitý hydrolát: Mateřídouška
- Účinek: Bylinková chuť, podpora trávení masa
- Ingredience:
- 500 g kuřecích prsou (nakrájených na kostky)
- 100 ml mateřídouškového hydrolátu tem.peratio
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku (prolisované)
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžička sušeného tymiánu
- Sůl, pepř
- Špízy
- Postup:
- V misce smíchejte mateřídouškový hydrolát tem.peratio, olivový olej, česnek, citronovou šťávu, tymián, sůl a pepř.
- Do marinády vložte kuřecí kostky a promíchejte.
- Nechte marinovat alespoň 30 minut (ideálně déle).
- Kuřecí kostky napíchejte na špízy.
- Grilujte na grilu nebo grilovací pánvi do zlatova a propečení.
- Použití: Grilované kuřecí špízy s bylinkovou chutí.